Bästa tipsen för bokningen av Polenresan

Mitt vardagsbloggande om semestern på hemmaplan går väl inte direkt som på räls. Det är hemskt vad många saker man vill och behöver hinna med när man semestrar hemma med barn, men man vet aldrig; förr eller senare dyker det nog upp någon litania. Om inte annat så nästa vecka när vi åker till Polen igen…

Något som verkligen har dykt upp är just massor av frågor om Polen, om hotell i Polen och om hur man bokar på bästa sätt, så jag har i alla fall lagt lite tid på att uppdatera mina sidor med tips om just det.

När vi bokar ser vi alltid till att gå genom en återbäringssida så att vi får riktiga pengar (!) och/eller poäng/förmåner tillbaka på våra bokningar. Min favoritåterbäringssida är Refunder där jag t.ex. får 4-6% tillbaka av alla pengar jag lägger på hotellrum. Jag har skrivit en liten manual om hur man använder Refunder här.

Stenaline är tyvärr inte ansluten till någon återbäringssida, men å andra sidan är deras lojalitetsprogram ”Extra” riktigt bra. När man åkt några gånger och blivit guldmedlem får man ca 10% av resans pris och allt man spenderar ombord tillbaka i poäng som man kan boka nya resor för. Man kan alltså boka en ny resa för pengarna man lagt i taxfree-shopen och baren ombord!  Win-win säger jag! 🙂 Just nu är det rea på kryssningar och ”Prova-på-Polen-resor”, vilket jag skrivit om HÄR.

Förutom att använda Refunder när jag bokar hotellrum så ser jag givetvis till att vara medlem i hotellbokningssajternas lojalitetsprogram. Min favorit bland hotellbokningssidorna är hotels.com, och det är mycket tack vare deras Hotel Rewards, som ger var elfte natt gratis. Det enda jag behöver göra är att skapa ett konto och se till att vara inloggad när jag bokar mina hotellnätter. När jag bott 10 nätter har jag en gratisnatt som motsvarar snittpriset av dem att använda på valfri destination. Ibland har de dessutom erbjudanden som innebär att varje hotellnatt genererar dubbla Hotel Rewards, vilket innebär att var sjätte natt blir gratis! Dessa lönar det sig att hålla utkik efter!

Hyfsat utförliga recensioner och tips om de hotell i Gdansk, Gdynia och Sopot som vi brukar bo på, hittar du HÄR och en massa tips om saker att göra och tänka på hittar du under Polentips här ovanför i menyn.

Lycka till! Hoppas vi ses i Polen!  🙂

 

*innehåller annonslänkar

Lämna ett svar