Florida 3.0 är sjösatt!

Kalla oss gärna galna, oekonomiska tokar som bara tänker på nöjen i stället för att se om vårt hus (bokstavligen) här hemma, för det stämmer så väl, så väl, men idag råkade jag visst boka en ny Florida-resa. Herregud, vad ska man göra när hela familjen är sjuk i något slags influensa som bara börjar om och om, så fort man ser minsta lilla ljus i tunneln?  Efter nästan en veckas vab och egen sjukdom är galenskapen nära, så man måste ju nästan boka något för att behålla förståndet, eller hur? Faktum var att jag inte ens hade koll på att Norwegian hade släppt nästa års biljetter. På något sätt hade jag nog förväntat mig att de personligen skulle meddela mig det så att jag skulle vara med på tåget. Lite dåligt av dem att inte göra det, men jag ska försöka vara storsint och förstå och förlåta.

Storhetsvansinniga och gränslösa som vi (okej, jag) är, så blir resorna längre och längre och denna gång hade vi redan bestämt oss för att överge vårt tidigare koncept att åka på nyårsafton. I stället siktade vi på juldagen. Julafton vill vi inte beröva barnen, men sen kan vi vara klara med julen, tänker vi. Glädjen blev alltså stor när det visade sig gå ett direktflyg just på juldagen. Perfekt! Det blir flera tusenlappar dyrare än att åka (indirekt) på nyårsafton, men det hade vi räknat med. Den här julen sägs ju vara extra bra för resor, eftersom det krävs väldigt få lediga dagar för att få ihop en vettig sammanhängande ledighet. Inget som bekymrar ett par lärare med barn på dagis (f’låt, Inna, förskoleklass kommer det ju faktiskt att vara), men jag kan tänka mig att det kommer att påverka priserna på resor framöver. I dagens läge fanns sen bara tre (!) direktflyg hem; den 2/1, den 21/1 och den 22/1. Vilken otur för oss… vi ”måste” alltså vara borta i fyra veckor…  😉 Stackars oss!

Priset då?  Tja, inte speciellt billigt och det är mycket möjligt att jag hade kommit undan billigare genom att ha is i magen och vänta, men med ovanstående känsla av att det kommer att bli dyrare, gav jag mig inte in i några sådana vågspel. Eftersom vi betalar alla våra vardagsinköp med våra helt kostnadsfria BankNorwegian-kort hade vi ca 2000:- att betala med och när de var avdragna betalade jag ca 21 000:- (inkl hela middevitten med bagage, säten med extra benutrymme, måltider och avbeställningsskydd). Dyrt, ja, men väl investerade pengar, anser vi. 🙂 SAS flyger direkt för ungefär samma pris till Miami, såg jag, vilket ju är ett tecken på att det kanske inte är så billigt, men det struntar jag i för nu är det bokat och betalt, vilket innebär att planeringen kan börja på riktigt. Jippi!

Jag tyckte att jag kanske var lite i tidigaste laget när jag skickade en fråga till mäklaren i Cape Coral om att hyra ett hus där över nyår, men hon hade bara ett hus kvar för enveckasuthyrning, så min känsla av lite stress stämmer nog. Just nu väntar vi på besked ifall vi får hyra Villa Sunny första veckan. Det skulle kännas som en lugn och bra start på nästan en månads vistelse. En vecka på BahamaBay Resort i Orlando bokade vi ju redan på plats, så vi hade fuskbokat lite….  Och där kom faktiskt bekräftelsen på Villa Sunny, så då är vi ytterligare en bit på väg. Det kostar (givetvis) lite extra över jul och nyår, men om dagens dollarkurs håller i sig betalar vi ca 11 000:- (inkl. skatt och städning) för en vecka i ett helt hus med privat pool. Jag antar att det är egoistiskt att hoppas att Trumps idiotier ska få dollarn att fortsätta falla?

Det var inte meningen (haha, säger nu alla som känner mig och skakar på huvudet), men av en ren händelse råkade jag också kolla lite på hyrbilar. Detta är en lite öm punkt sedan förra resan, för jag hade kollat och antecknat ett ungefärligt pris, som Peter (som hävdade att man kunde vänta med att hyra bil) inte trodde på för det var så lågt. Gissa om detta har skavt…  Och gissa om det skavde att betala över 500:-/dag i ett land som alla säger är så billigt att hyra bil i, för det var vad det blev när vi slutligen bokade i november någon gång. Och då hittade jag ändå någon obskyr rabatt någonstans. Nu visade det sig att jag hade rätt. (Inte för att jag egentligen hade tvekat om det, det var det väl ingen som trodde… ) Idag bokade jag nämligen exakt samma sorts bil, på samma bolag, med samma bilstolar fast i fyra veckor för 4000:- mindre än vi betalade för tre veckor förra resan. (Nej, jag har inte sagt ”Vad var det jag sa?” – än – utan jag har nöjt mig med det mer ödmjuka ”Vad skulle du göra utan mig?”.)

Nämnde jag att jag redan bokat plats på parkeringen på Kastrup också? Det finns på allvar folk som kallar mig ”hi-ig” och gå-påig”. Jag fattar inte alls vad de menar.

Med tanke på att båda barnen har fått tillbaka sin feber och intensifierat sin läskiga hosta, och att jag själv sitter här med rinnande näsa, igenkorkade bihålor, en hosta från helvetet och nu dessutom en helt outhärdlig smärta i örat (det är väl inte okej? Jag är ju vuxen!) lär jag kanske ha en stund att boka något mer i morgon….   om inte örat dödar mig först. Den som lever får se.

Ps. Skulle någon bli sugen på att också skaffa ett gratis Norwegiankort, får både du och jag direkt 200 cashpoints att resa för om du använder min länk här. Ds.

Lämna ett svar