Så här funkar Refunder

Refunder är en så kallad ”cashbacksida”, vilket innebär att du får riktiga pengar tillbaka direkt in på ditt konto efter att du handlat något på nätet hos ett företag som har avtal med Refunder.  Det är otroligt enkelt att använda och kräver väldigt lite av dig som användare. Det finns olika sätt att göra, men inget av dem kräver mer än några extra klick.

Registrera dig

Att registrera sig är väldigt enkelt. Klicka bara på länken här och på den gröna knappen ”Gå med”, så får du valet att antingen registrera dig genom Facebook eller genom att ange din mejladress och välja ett lösenord. Svårare är det inte. Tänk på att välja den mejladress du använder när du shoppar på nätet bara, för annars fungerar det inte.

Använder du min länk ovan så får både du och jag 50:-/var när du registrerat dig och genomfört ditt första köp.

Tre sätt att handla online

Det finns (minst) tre olika sätt att använda Refunder.

Genom hemsidan

Ett sätt är att helt enkelt gå in på hemsidan refunder.se och söka upp den butik man vill handla ifrån. Vill man t.ex. köpa en resa eller ett hotellrum kan man antingen söka direkt efter resebolaget i sökrutan, eller välja ”Butiker” och kategorin ”Resor”. Då får man en översikt över vilka resebolag som är anslutna och hur mycket återbäring de ger. Därefter klickar man bara på valt bolag och ”Aktivera min återbäring”, och slussas sedan vidare till det bolagets vanliga hemsida där du genomför din beställning precis som vanligt. Du behöver alltså inte göra något mer, utan när du genomfört din beställning kommer du att få ett mejl och/eller ett sms (beroende på vad du valt vid din registrering) från Refunder med att du har Inkommande återbäring på ditt konto. Såå enkelt!

Refunder-knappen 

Ett ännu enklare sätt än ovanstående är att installera Refunder-knappen i sin webläsare. Då ligger den i själva webläsaren och känner av när du är på en Refunder-ansluten hemsida. För mig som använder Chrome ser det ut som ovan (den gulmarkerade symbolen), och när jag går in på t.ex. hotels.com får jag upp en ruta (se nedan) som påminner mig om att aktivera min återbäring. Enda nackdelen med detta kan vara om man använder flera olika cashback-sidor eftersom de riskerar att slå ut varandra. Man kan givetvis bara få cashback (pengar tillbaka) från ett ställe nämligen.

 

Genom app i mobilen

Givetvis finns Refunder även som app att använda i mobilen. Det är bara att hämta den (givetvis gratis) i App store/Google Play och logga in, välja butik och handla.

Få ut pengarna

Du måste ha minst 100:- på ditt konto innan du kan betala ut din återbäring. 50:- får du direkt vid registreringen och det krävs inte så många köp innan man kommer upp i den summan. När du vill ha ut pengarna klickar du bara på ”Betala ut min återbäring” och väljer om du vill ha dem direkt in på kontot eller in på ditt PayPal-konto. Väljer du att få dem in på ditt konto tar det bara några minuter innan du har dem. Jag har hittills fått ut över 4000:- och jag väntar in ytterligare några tusen efter att vi har genomfört våra resor i sommar och vinter. En riktigt härlig bonus, tycker jag. Givetvis går pengarna direkt in på resekontot igen. 🙂