Florida 2.0 Resa del 1

Äntligen! Efter ett vattentrampande halvt jullov som mest bestått av småsjuka barn är det dags. Florida 2.0. Hoppas vi. Den som hängt med på våra tidigare reseäventyr vet ju att vi gjorde Florida 1.0 exakt samma period förra året. Nu tänker vi att vi gjort alla misstag och kan uppgradera till 2.0. (Hur det blev med den saken ska jag svara på lite senare när jag har facit…)

(Florida 1.0 finns i sin helhet på florida2017.byasa.se.

Redo. Om packningen blev så mycket mindre än förra året vete tusan...

Hittills har det i ärlighetens namn varit både toppar och dalar. Själva flyget bokade vi redan i mars, och det verkar funka (so far so good i alla fall) och parkeringen är vi galet nöjda med efter att ha fått uppgradera vår P17-parkering (shuttle-buss-avstånd utomhus) till P7 Direct inomhus och två min från terminalen för bara 199 DKK (vilket är mindre än den parkeringen egentligen kostar per dygn), men hotellen däremot… Där går det inte så bra. I julhelgen fick vi mejl från hotels.com om att vår sista bokning var avbokad, vilket så småningom visade sig bero på att hotellet (Savoy för övrigt) fått så stora skador av stormen Irma att de inte skulle öppna förrän i mars igen. Eftersom detta hotell varit det värsta att boka pga att South Beach verkar vara bland det dyraste av allmänt dyra Miami, var det rätt jobbigt, men det var i alla fall den sista bokningen, så ingen ko på isen ju. Efter att ha jämfört skitdyra hotell i två dagar och hittat något fel på samtliga lämnade jag f.ö dessa nätter åt sitt öde. Vi kanske inte ens är sugna på South Beach i slutet av resan, vem vet? Idag dock, då jag närmast slentrianmässigt i halvsömnen vid halv sex (efter en sömnlös natt då jag bl.a. varit uppe och packat om väskorna….) kollade mejlen hade jag fått ytterligare ett mejl från hotels.com om att vårt ”hotel couldn’t accommodate” oss, och denna gång gällde det kvällens hotell…! Nyårsaftonskvällens hotell…. Nyårsaftonskvällen när vi inte landar förrän 19.30 och förmodligen alltså inte kan vara på något hotell före 22 efter att vi fem gånger har försäkrat att vi varken är terrorister eller tänker smuggla in sniglar (!) i landet. Nyårsaftonskvällen då vi varit på resande fot med två små barn i nästan ett dygn. Vilket idioterna (!) på detta hotell dessutom vet eftersom jag varit i kontakt med dem och varit lite orolig över denna sena check-in, och de lovade att idag återkomma med alla detaljer vi behövde för att själva checka in. I stället för detta väljer de alltså att 04.00 ( svensk tid) avboka oss och ljuga för hotels.com om att det varit problem med oss tidigare (!!!). Vi har aldrig bott hos dem och den enda kontakt vi haft var det mejl där jag undrade över incheckningen. Kul. Bra start på resan liksom. Tur att vi inte är förstagångsresenärer, känner jag spontant.

Min resa till Kastrup (då jag tänkt komma ifatt med sömnen) fick alltså ägnas åt ett samtal med en hotels-anställd kvinna i okänd världsdel som envisades med att ”miss Äjsa” mig i varje mening, för att i alla fall se till att försöka få tillbaka pengarna så snabbt som möjligt, och sedan att försöka hitta ett nytt hotell djäkligt snabbt… vilket inte var det allra lättaste med tanke på datumet. Till slut fick det bli en halvtråkig lösning med ett flygplatshotell för natten och sedan byta hotell i morgon. Långt ifrån ultimat och det här har jag inte diskuterat färdigt, ifall ni trodde det, idioter på Las Olas hotell, men vi har i alla fall någonstans att sova i natt, vilket känns lite halvviktigt. Jag är rätt trött redan och Mimi är i skrivande stund (strax ovanför London där vi ska mellanlanda) ”trött på att åka flygplan nu”. Det kommer att bli en lång dag. Men vi kan i alla fall fira nyårsafton i fyra länder, så Happy New Year och Over and Out från London.

Lämna ett svar