Florida 2.0. Dag 15 Sol, trevligt besök och bad, bad, bad…

Dagen idag började på allra bästa sätt med besök av Peters barndoms-/spelkompis Jokke och hans Michaela. De var i Florida för att spela golf och tog en liten omväg för vår skull, vilket var så kul. Är det något – utom ibland sol – vi möjligen kan sakna på våra resor så är det ju trevligt vuxensällskap på lite sådär lagom nivå, så det var jättetrevligt att få prata en stund med trevliga människor. Dessutom fick ju barnen två nya att showa och visa upp sina nyfunna färdigheter för. Win-win för oss i alla fall.

Denna lilla urgulliga Nutellaburk är tydligen för söt för att ens öppnas, så den ska tydligen med hem till Sverige, oöppnad.
Finbesök från Charleston i form av Michaela och Jokke.
Eftersom det är barnen som är chefer när vi reser (inte för att jag tror att jag lurar någon – de bestämmer i vanliga fall också) flyttades snart hela samvaron ut till poolen.
Förmiddagsöl…

På tal om win-win så har vi gjort upp med Magnus & Yvonne, som äger ”vår” fina lägenhet om att stanna en extra natt. De hade en svåruthyrd ”mellannatt”, vi har tre nätter som vi fortfarande inte riktigt vet var vi ska tillbringa, så när vi fick ett riktigt bra pris på lördagsnatten var det inget att tveka om. Vi har inte bestämt om vi ska utnyttja natten till att sova här eller om vi ska ta en sen check-out och köra ner till Miami (eller var vi nu hamnar) på kvällen, men i vilket fall får vi ju en extra dag här. Win-win.

Idag är det Martin Luther King day (helgdag) här i USA, så vi hade redan tänkt bort eventuella parker idag, vilket också passade bra med barnens planer, vilka var ganska entydiga: BADA! Redan medan Jokke och Michaela var kvar fick vi förflytta oss till pool-området för att få lite lugn och ro, och där blev vi sedan kvar. Inte alls obehagligt, för även idag var där lä och klarblå himmel, och poolerna var precis lika varma som vi kom ihåg dem från igår, även om det egentligen inte är speciellt varmt i luften. Idag var vi dessutom tvungna att testa resortens egen app, Drynx, med vilken man beställer mat och dryck till vart man vill på resorten. En sådan grej måste man ju bara testa, antingen man egentligen behöver eller ej, så vi tryckte på lite allt möjligt som såg gott ut, och mycket riktigt, efter en stund kom det en kille i golfbil och levererade direkt till solstolen. Lüüüxigt. Dessutom var parmesanstripsen bland de godaste jag ätit. Helt klart topp 5 på strips-toppen.

Självklart sköter vi om vår fysik på bästa sätt när vi är här……
Eller……? (Inte så lchf eller diabeteskost, men oj, vad gott!)
Riktigt dålig bild på stackars Inna, men smoothien var visst viktig att visa upp.

Om dagen finns annars inte så mycket att säga, för vi hängde vid – eller snarare i – poolen hela dagen. Inna gjorde vissa försök att socialisera med en sjuårig kille, Norlin, som dock inte riktigt höll hennes tempo i simningen (kanske för att hans uppenbarligen inte läskunniga pappa förstört hans lungor med sina äckliga cigarrer, som röks i både pool och solstol – urrrrk) och med lilla bebisen Livia och hennes mamma, där det gick lite bättre, även om utbytet möjligen var lite begränsat, men överlag hängde vi mest tillsammans. Jag vidhåller, mycket bättre sätt att tillbringa föräldradagar kan inte finnas. Vi är ju verkligen verkligen tillsammans och har tid för barnens alla härliga, märkliga och underbara funderingar. I love it.

”Snujja, mamma, snujja!”

Givetvis stannade vi lite för länge i poolen, så är det ju bara. Det gör man. Så nu har vi upptäckt att Inna får fräknar när hon blir lite solbränd och att fyra timmars oavbrutet badande ger väldigt trötta barn. Tanken var egentligen att bada lite och sedan shoppa mycket – även om vi egentligen inte riktigt vet vad – men vi fick till slut nöja oss med nödvändig proviantering, inköp av en billig ”stroller” (paraplyvagn) till samma pris som det kostar att hyra en för en dag i parkerna och inköp av det viktigaste; biljetter till Magic Kingdom. Enligt kvinnan i biljettdisken på WalMart ska det inte vara några problem att gå in med Mimi utan biljett, så vi får verkligen hoppas att hon har rätt, för det sparar oss i så fall över 100 dollar, men lite nervöst känns det allt. Med tanke på att en enda dag ändå kostar ca 3000:- i bara biljettkostnad är jag dock beredd på att chansa och vara aningens aningen omoralisk.

Mimi har för övrigt planer på att ta över gps-tjänsten i bilen. Hon tränar enträget på höger och vänster och upprepar gps:ns ”destinationen ligger till höger” lika glatt varje gång. ”Sessessionen ligger till höger. [Gapskratt.] Den sa ’sessessionen ligger till höger’. [Gapskratt]” Lika roligt varje gång. När vi körde hem från WalMart idag upptäckte vi f.ö helt plötsligt att vi låg efter ”Murder box-bilen” vi fotade igår. Okej att vi bor på samma resort, men det är ganska många bilar på Floridas motorvägar, så hur stor är egentligen sannolikheten?  Vi får väl vara glada att den låg framför och inte bakom oss i alla fall…

Med tanke på att jag och Peter är ungefär lika trötta som barnen efter all sol idag, får det bli en hyfsat tidig kväll. Vi har en aning om att morgondagen, som är tänkt att bli Magic Kingdom-dagen, kommer att bli aningens lång. God natt!

Trött är bara förnamnet… lilla gumman.

2 svar på ”Florida 2.0. Dag 15 Sol, trevligt besök och bad, bad, bad…”

  1. Kul att följa er resa! Jag och sambon ska till Florida 1-11 mars så jag googlar för fullt på alla tips jag kan hitta, och då ramlade jag in på din blogg. Vi har inga barn så vår resa blir givetvis väldigt olik eran, men jag känner igen namn på platserna och dessutom verkar ni ju va en härlig familj där vad som helst kan hända 🙂

    Hur bokar ni era boenden, använder ni AirB’n’B? Vi testar det för första gången nu. Men vi är ju bara två så vi kommer oftast bo i rum hemma hos någon. Kan ju bli hur som helst och jag är lite rädd att vi varit dumsnåla och tagit billiga ställen som kanske inte är de bästa (men det ser fint ut på bilderna och de har fått bra omdömen), men det får väl lösa sig i så fall…

    Hoppas resten av er resa blir toppen!

    1. Hej! Vad kul att du hittat min blogg och kanske kan ha nytta av något. Att vad som helst kan hända stämmer nog ganska väl. 🙂

      Vi har faktiskt aldrig använt AirB’nb (ännu), utan bokar oftast med hotels.com eller booking, men våra privata alternativ denna resa (villa i Cape Coral med myflorida.se och lägenhet i Orlando med BahamaBay.se) har varit såååå otroligt prisvärt och bra att jag utan tvekan kan rekommendera det till vem som helst. Er period är nog lite dyrare än vår dock. Hoppas ni får en toppenresa! (Vi har redan börjat boka nästa år…)

Lämna ett svar