Florida 2.0. Dag 17 Mellandag med kovändningar i Orlando

Som jag skrev igår så skulle dagen idag bli en mellandag, och det har vi verkligen gjort den till. Mellandagar ska verkligen inte föraktas. Man behöver slöa, oplanerade dagar till och med på semestrar i denna galna nöjesstad, och gårdagen var både intensiv och varm, så idag har vi tagit det väldigt lugnt.

”Ser du dig på tv, Gecko?”
Egentligen försökte jag ta en bild på hennes hår, som vi nog får klippa i page när vi kommer hem efter alla dessa timmars bad, men håret syns inte och tjejen, tja….

Vi ägnade morgonen åt hårdslöande, vilket ju faktiskt är en konst i sig. Konstigt att inte det ordet finns. Varför finns hårdträning men inte hårdslöning? Det är orättvist. Jag är mycket bättre på det ena än det andra. Man skulle kunna säga att hela familjen behärskar konsten till fulländning faktiskt. Den fulländningen praktiserade vi ett par timmar i morse, sedan tog vi oss till poolen och hårdtränade. Mimi hårdtränade hopp från poolkant, Peter emottag (ännu ett ord som borde finnas) av tjej som hoppade från poolkant, Inna engelska, dyk och simning och undertecknad hotellbokning från solstol. Det gäller att identifiera sina styrkor och finslipa dem till det yttersta.

Efter någon timme i vattnet stack Peter iväg för att förkovra sig i ännu en av sina styrkor, nämligen koll av musikaffärer. Det finns ingen som så snabbt och effektivt kan kolla igenom en musikaffär. Jag är säker på att han har laserögon, så snabbt som han kan bestämma ifall en affär är värd mer än fem minuters uppmärksamhet eller inte. De flesta är inte det, men ibland hittar han något guldkorn, som då kanske får 30 – 45 minuters uppmärksamhet. Sällan mer. (Det är i och för sig bra på ett sätt, men ibland hade det varit bra ifall han lagt lite mer tid, så att jag med gott samvete hade kunnat lägga tid i de affärer jag tycker är värda uppmärksamhet. Jag kan utan problem lägga två timmar i en ordinär mataffär bara för att jag tycker att det är så kul med alla skillnader i matkultur och utbud. Där är vi lite olika, kan man säga.)

Jag och tjejerna hängde kvar vid (eller mest i) poolerna medan Peter var iväg. När Inna, som vid ett sällsynt tillfälle faktiskt var uppe ur vattnet så pass länge att hon blev torr,  började gråta över att det sved så hemskt i ansiktet, förstod jag emellertid att vi nog borde uppsöka skugga fortast möjligt, så då fick det bli det som tjejerna kallar att ”mysa på hotellet” i stället. Att ”mysa på hotellet” betyder helt enkelt att man myser ner sig på valfritt ställe i lägenheten och kollar på youtube eller viaplay. Inna myste ner sig i ”sin” säng, Mimi på den otroligt tjocka, härliga heltäckningsmattan i vardagsrummet och jag själv (utan youtube) på balkongen. Högst behagligt.

Peter, som för ovanlighetens skull faktiskt t.o.m hade handlat något under sin lilla ”turné”, hamnade i bilkö och var borta ovanligt länge, men jag tror han var nöjd ändå. Ännu har det inte blivit någon gitarr, så än finns det utrymme för shopping… Skämt åsido så finns det det ändå, för vi har varsin resväska inkluderad på flyget, och vi hade bara tre – halvtomma – på vägen hit. Än har vi inte hittat något riktigt bra shoppingställe, men sådant har ju ändrats förr och vi har ju inte kollat in ställena vi blivit rekommenderade här i Orlando ännu… Just nu står det dock lite still i huvudet – det känns som om det finns grejer man verkligen borde ta chansen att köpa hem när man ändå är här, men vad? Tips?

Det ska bli spännande att läsa detta inlägg i efterhand, för just nu bloggar jag med extremt lågt socker (insulinkänning). För den som inte vet vad det innebär, kan jag ju jämföra det med att försöka skriva när man är kraftigt berusad. Vet man inte vad det innebär heller, får man använda sin fantasi. Fokus och koncentration är i alla fall inte riktigt på topp. (Ja, mamma, givetvis har jag ätit och jag har precis lika bra koll som vanligt. Ingen anledning till oro för något annat än att jag kanske stavar fel eller skriver något osammanhängande, vilket i och för sig är illa nog i min värld.)

Det där att dela vattenflaska med barnen… Jag tror att jag tar en öl i stället.
Ett semestermellanmål innebär att man får kaka till chipsen… (Det blir tufft att komma hem.)

Med tanke på alla toppar och dalar i denna blogg är det väl ingen som blir förvånad över att dagen också inneburit två kovändningar. För det första har vi – nu efter att ha haft fyra ljuvliga soldagar med poolhäng och värme – ändrat oss om att åka i februari/mars och i stället [preliminärt] bestämt oss för en ny januariresa 2019. (Vi har extremt dåligt minne.) Vi har t.o.m bokat denna lägenhet vecka 2 nästa år. Detta har flera orsaker. Dels är det billigare i januari än i mars, dels är det mindre risk att Peter måste säga nej till några spelningar, dels blir det verkligen en rejäl ljusglimt mitt i den gråa trista kalla vintern när man åker i januari. I februari och mars kan man ju i bästa fall börja ana slutet på vintern och början på den härliga våren hemma, och den vill man ju inte missa!

Kovändning 2 gjorde vi med våra sista nätter här i Florida. Vi hade från början bokat tre nätter på Savoy, Miami Beach, men blev avbokade pga att hotellet blivit skadat i Irma. Nu har vi, i stället för Miami Beach, bokat de sista nätterna i Fort Lauderdale, som vi inte ens är speciellt förtjusta i. Det finns givetvis orsaker även till detta. Eftersom vi stannar här i Orlando en extra natt, rör det sig egentligen bara om två nätter och då väljer vi att åka tillbaka till Soleado, där vi bodde de första tre nätterna för då vet vi vad vi får. Vi vet att vi har ett vettigt boende nära stranden, att vi har kök, pool, strandgrejer och billig parkering, och eftersom det inte kostar skjortan har vi t.o.m bokat en extra natt, så vi kan stanna på hotellet ända tills vi ska bege oss till flygplatsen på tisdag kväll. På så sätt ”får” vi en extra dag, känns det som. Framtiden får utvisa om det var ett bra beslut eller inte. Det lär ju märkas här i bloggen.

Vi avlutade mellandagen med lite proviantering i det närbelägna Publix. Har jag nämnt att jag älskar mataffärer…  😉 I kväll var jag dock inte riktigt nöjd med middagen. Kött är både billigt och väldigt fint här, men idag råkade jag för första gången få tag på bitar jag inte alls var nöjd med. Att laga mat i någon annans kök när man har semester är f.ö inte alls som att laga mat hemma. Det är ju ett litet äventyr i sig. Lite förvånad måste jag säga att jag blev när jag i detta välutrustade kök bara hittade en enda liten stekpanna, men å andra sidan finns här en slow cooker, så nästa äventyr får kanske bli att försöka bemästra den.

I morgon ska vi till SeaWorld, är det tänkt. Dit köpte vi biljetter på Black Friday, då de hade ”Gå två, betala för en”, vilket bahamabay tipsade om på sin Facebooksida (rekommenderas) och givetvis, visa av erfarenheterna av Magic Kingdom igår, har vi nu läst på för fullt och har stenkoll. Haha!  Nope, det har vi inte, men det blir säkert bra ändå. (Det där med djurparker, zoo och sådana här inrättningar är f.ö väldigt svårt. Det är inte självklart för oss att gå dit, men barnen vill så gärna se delfiner, så vi blundar med ena ögat och gör det även om vi inte är helt övertygade om att vi borde.)

Aloe Vera-blad i fruktdisken känns hyfsat exotiskt. Eller är det bara jag som handlar i fel sorts affärer hemma?
Ingen stress för de här tjejernas skull.
”Japp, vi har det bra. Ni kan handla lite till.”
Idag kunde jag inte längre motstå att köpa dessa monsteravokador. De saluförs bara som ”Green avokado”, så jag hoppas att de ska visa sig vara ”vanlig” avo i mastodontformat. Någon som vet bättre? Kommer jag att bli grymt besviken?

Lämna ett svar