Florida 2.0 Dag 18 SeaWorld för oss själva

Idag vaknade vi verkligen till en ”crisp day”, det var rejält isigt i luften (ca 4 – 6 grader) med hot om minusgrader (!) i natt. (Ingenting för dig, Petra ;)). Solen sken i alla fall från en molnfri himmel, så trots ganska rejäla dubier, begav vi oss, efter att varit väääldigt nära att åka till något inomhusköpcentrum i stället, som planerat mot SeaWorld. Har vi tur så har ju alla andra ändrat sina planer så vi blir själva i parken. 😉

Våra funderingar och tveksamheter i bilen utanför lägenheten gjorde att vi inte var på plats förrän vid ca 10.15 och då trodde vi faktiskt att det var stängt, för det var vi och två bilar till som körde fram mot parkeringsbåsen. Men det var öppet och vi unnade oss ”Priority parking” för 25 dollar i stället för vanliga 20. Aningens onödigt just idag, visade det sig, men vi parkerade precis mittemot entrén. Security och entré tog max 10 minuter och sedan var vi inne. Och vilken lyckträff!  SeaWorld ska man helt klart besöka vid sisådär 4 – 6 grader ”varmt”, för vi var mer eller mindre själva. Det kan inte ha varit många hundra besökare på plats, så man kunde göra precis vad man ville. Ingen trängsel, inga köer, bara att gå längst fram, sätta sig på bästa platserna, åka vad man ville hur ofta man ville. Perfekt. Okej, lite kallt var det, men fördelarna övervägde helt klart.

Den obligatoriska ”vi är på väg-bilden”.
Den obligatoriska entré-skyltbilden.
Den obligatoriska ”nu är vi på plats-bilden”. Solglasögon anbefalles.
Redan vid första anhalten var besöket värt pengarna och kylan.
Inte en ”delfie”, men nästan.
Delfie på riktigt.
Så fin!
Flamingorna (eller flambingorna) tyckte det var lite kyligt.
Eftersom vi köpt ”Gå två betala för en-biljetter” har vi ju tekniskt sett inte betalat för henne denna gång heller. Tur det.
Första ”riktiga” anhalten. Delfinshowen. Man kan tänka och tycka mycket om djurparker och djurshower, men det ÄR väldigt svårt att inte bli fullkomligt betagen och imponerad.
Och DÄR är besöket värt varenda krona. För Inna var detta en av de bästa dagarna i hennes liv, och framtiden är nu utstakad. Hon ska bygga en pool som är stor som ett hav till späckhuggarna och jobba på SeaWorld. (När vi frågade Mimi vad som var bäst med dagen svarade hon: ”DisneyWorld!”
Bänkade för ”Killer Whale show”. Vi var på både den ”educational” och den ”riktiga”. Inga köer och bästa platserna. De dubbla känslorna är givetvis än mer påtagliga här, men återigen, det är svårt att inte bli helt fascinerad.
En späckhuggare är verkligen så ofantligt stor. Ett tips för förstagångsbesökaren: ta ”splash zone” på allvar. Det blir riktigt, riktigt blött. (Nej, vi testade inte.)
Som sagt, det är väldigt svårt att inte bli fascinerad och betagen.
Karuselfie!
Familjekaruselfie. (Det var vi och två till på hela karusellen.)
Vi har faktiskt haft ett nöjesfält mer eller mindre för oss själva tidigare, men då var det ett litet tillfälligt område under St Dominika-marknaden i Gdansk. Nu snackar vi SeaWorld i Orlando. Så himla skönt att bara kunna gå till vilken attraktion man ville , och sedan fråga barnen om de ville åka igen. 🙂
Tänk Titanic.
Nöjda är bara förnamnet.
Dessa framkallade gapskratt hos barnen.
Stingrayfood. Av någon anledning var just stingrockorna otroligt viktiga att besöka (två gånger), men ärligt talat vågade den mest ivriga inte mata dem. Däremot hennes lillasyster. (Okej, hon släppte lite för tidigt, men nästan i alla fall.)
En aning skeptisk, men vi fick INTE gå därifrån. Hon skulle klappa en, även om hon väldigt länge stod en meter ifrån bassängen med armen halvhjärtat utsträckt. (Jodå, hon gjorde det till slut.)
De har en hyfsat slajmig yta, de där gigantiska platta glidplanen.
Det går inte riktigt att fatta hur stor denna faktiskt är. Med ”svansen” ca fyra meter lång. Inget jag så gärna hade velat träffa på när jag badar.
”Under the sea-encounter” med delfiner. Svårt att slita sig ifrån.
Riktigt häftigt.
Okej, detta är ingen speciellt bra bild, men ändå. En manat (manatee) ser verkligen ut som en gigantisk gråsugga eller mätt fästing och ändå är de så charmiga på något sätt.
Dags för ”Pets Ahoy” och Inna utökade sin framtidsdröm till att omfatta att även bli hundtränare här på SeaWorld. (På Magic Kingdom slängde hon ett mynt i en önskebrunn, och viskade efter någon timme att hon hade önskat sig en hund. Stackars barn som råkat födas in i denna resgalna, pälsdjursallergiska familj.)
Även detta var givetvis en otroligt fartfylld och välregisserad show, som förutom hundar och katter också innehöll gäss, möss, en gris och en skunk (!).
”You guys are the best”, sa Inna till båda skötarna som var ute med djuren för en ”klapprunda” efter showen.
Eftersom Mimi älskar pingviner råkade vi mer eller mindre av misstag hamna även i Antarctica, som vi annars hade missat. Tur var väl det för det blev höjdpunkten för henne, och ”riden” in till pingvinerna åkte vi två gånger, en ”mild” och en ”wild”. Wild rekommenderas verkligen, och se till att små barn sitter i främre raden; annars ser de ingenting.
Pingviner, pingviner, pingviner.
’”Den rörde nästan vid min hand!”
”Jag älskar pingviner!” (Tyvärr lyckades jag aldrig fånga hennes pingvinimitation på bild eller video.)
Just idag var det ingen större temperaturskillnad mellan Antarctica och övriga parken.
Inna förälskade sig totalt i en ”pingvinmermaid”. ”Så säger ni alltid”, blev svaret när vi sa att hon redan har massvis med kramdjur hemma. No shit.
Smakfull är inte det första ordet jag tänker på. 
”Have a whaly day!”
Framåt eftermiddagen tinade till och med flamingorna upp.

Bilderna får tala för sig själva idag, för en sådan här dag tar på krafterna, så jag orkar inte riktigt vara så spirituell (haha) och mångordig (det är i alla fall sant) som jag brukar vara. Jag är i alla fall väldigt glad att vi för en gångs skull inte ändrade våra planer i sista stund, för jag tvivlar på att man hade kunnat ha en mycket bättre dag på SeaWorld. Tips till alla Orlando-besökare alltså: åk till SeaWorld på er kallaste dag!

Nu säger jag som vår gps-Mimi: ”Tessniasjonen (hon har uppdaterat) ligger till vänster” = min säng.  Godnatt!

Lämna ett svar