Florida 2.0 Dag 9 En fantastisk dag på hemmaplan

Regn sa väderprognoserna. Bästa väderdagen hittills säger vi. Verkligen inget att klaga över alltså. Jag skulle vilja påstå att idag har varit första dagen med det väder man förväntar sig här. Äntligen. Ska jag upprätthålla min ”glaset-är-halvfullt-approach” så verkar det tyvärr inte som om det kommer att vara, men jag avser att njuta så mycket det går så länge det går i alla fall. Väderprognoser har ju haft fel förr.

Den här bilden bifogade jag de jobbmejl jag svarade på idag. Det verkade väldigt uppskattat. 😉

Förmiddagen tillbringade undertecknad på bryggan med virkning och manatee-spaning. Jag är nästan säker på att det var minst en manat/manatee som uppehöll sig ett par bryggor bort, men tyvärr kom den/de aldrig så nära att jag kunde bli säker. Världens bästa pappa/livskamrat Peter höll till i poolen med barnen. Perfekt uppdelning vad mig anbelangar. Skämt åsido, jag gillar också att bada med barnen (i alla fall när poolen och luften äntligen håller de utlovade 26 graderna), men den stunden på bryggan var väldigt skön.

Ytterligare ett nytt virkprojekt påbörjat. Om inte även detta hamnar bland de andra i oavslutat-lådan, så är tanken att det ska bli en färgglad filt á la den tjejen i Alvedonreklamen (eller vad det nu är reklam för, där en kille och en tjej är sjuka i varsitt fönster) har över axlarna.
”Jag har svarta ögon, mamma. Ser du?” (Eh, nej, du har händerna ivägen, gumman.)
”Har du tagit bilden ännu, mamma? Jag ser ju inget.”

Vid lunch tog vi äntligen tag i den där grillningen, och vilken succé det blev. På riktigt. Superlativerna haglade och barnen försökte överträffa varandra i komplimanger och tacksamhetsbetygelser. Det började med: ”Åh, vad gott. Jag uppskattar verkligen att du har gjort denna goda maten, mamma. (!)” Fortsatte med: ”Till och med bättre än McDonald’s.” ”Ja, till och med bättre än hamburgerstället.” Och slutade någonstans på månen eller med någon gubbe som aldrig hade ätit bajs (Mimi har inte stenkoll på liknelserna, men blandar dem friskt och entusiastiskt).

Den kulinariska meny som framkallade denna otroliga entusiasm? Bakad potatis, fjärilskotlett, grillad majskolv, grillad lök (tack, Marie, för tipset – kommer att göras igen!) och caesarsallad. Ibland är det lätt att imponera. Den grillade bananen med nutella gick däremot helt bort. Synd att det aldrig går att förutspå barns reaktioner. Peter blev nöjd i alla fall. Han uppskattar banan med nutella, han.

Okej, jag erkänner, jag har börjat gilla detta huset också. Med ett kök som har en sådan här utsikt är det ju svårt att ogilla något, eller hur?
Man planerar väl sin packning…

 

Möjligen är grillen något underdimensionerad för våra behov…

Hade jag fått bestämma en perfekt semesterdag, så skulle den faktiskt ha kunnat vara exakt som idag. Det är ju väldigt sällan som barnens sinnesstämning stämmer överens med ens egen. Är man själv stressad beter de sig som sengångare, vill man koppla av håller de igång som Duracellkaniner osv, men idag har de bara klaffat och varit helt ljuvliga, båda två. Inte bara för det där med lunchen alltså, utan i övrigt också. Det har varit en sådan perfekt blandning av att vara tillsammans i poolen (massor!) och av att få göra sitt eget, samtidigt som alla andra också har gjort det (Inna i någon skärm, Mimi i sina fantastiska låtsaslekar och Peter i sina gitarrannonser) att jag inte kommer att tro på det när jag läser det i efterhand. (Det är sant, Åsa, det var verkligen så just idag, tisdagen den 9/1-2018.) Nu är jag ju inte så naiv att jag tror att det (heller) kommer att vara, men hoppas kan man ju alltid.

Äntligen fick vi också en sådan där ljuvligt ljummen kväll, så vi badade ända till efter solnedgången och satt kvar på altanen och bara njöt. Precis som det ska vara.

Tyvärr avslutade Inna kvällen med att ha jätteont i sina ögon och se suddigt, vilket la lite sordin på den fantastiska dagen, men förhoppnings- och troligtvis är det ju inget värre än en reaktion på de hundratals dyk och ”bomber” hon gjort under dagen. (Men lite läskigt är det att påminna sig killen som vid frukost helt plötsligt stod på terrassen, tittade in på oss utan någon som helst ansats att ens hälsa, hällde något (gissningsvis klor) i poolen och sedan tog sina håvar och grejer och bara gick utan att göra något mer…. Eh?)

Än så länge (peppar peppar) har vi inte haft besök av några konstigare djur än små söta ”ödlisar” på terrassen, men just nu är det faktiskt en massa konstiga knackningar någonstans, så det är kanske för tidigt att ropa hej.

Simskola de luxe.
Intensiva låtsaslekar pågår. Med en bil, en häst och en hund kan man ha hur mycket roligt som helst när man är tre år.
Finns det ingen parasollfot får man uppfinna en.
Vettiga disktrasor verkar det vara ont om, så då får man fixa en själv. Matchar inredningen rätt bra dessutom.

Tyvärr avslutades denna fantastiska dag med att vi fick besked om att det inte finns någon pardon, utan vi måste vara ute ur huset på torsdag redan kl. 10.00. Det känns lite tråkigt, för det är ju egentligen inte förrän idag som vi verkligen kunnat njuta riktigt ordentligt av pool och hus, men det verkar inte vara mycket att göra åt. Vi kom överens med ägarna av förra huset om att bli kompenserade med en natts hyra, så jag tycker absolut att MyFlorida och alla inblandade gjort sitt bästa för att göra det så bra som möjligt för oss efter omständigheterna, och får vi möjlighet att göra en sådan här resa igen, kommer jag absolut att hyra hus här igen, men nu får vi nog ta och bestämma var vi ska tillbringa torsdag till lördag, eftersom vi är lite hemlösa då. Från början hade vi bokat i Clearwater, där det ska finnas fantastiska stränder, men det blir en viss omväg när vi egentligen är på väg till Orlando, så frågan är om vi ska dit eller om vi ska ta något annat lite mer på vägen. Jag lämnar nu blogg och virkning för hotels.com helt enkelt. Wish me luck!

2 svar på ”Florida 2.0 Dag 9 En fantastisk dag på hemmaplan”

Lämna ett svar