Florida 2.0. Dag 12 Halvtid i regnigt Clearwater

Som sagt, det är lite svårt att inte bli lite bitter över vädret. Nu är vi alltså i Clearwater, vars strand brukar bli utnämnd till topp 5 i USA, och det regnar och blåser så man inte ens är sugen på att lämna rummet. Det ÄR svårt att behålla humöret på topp, även om vårt finurliga lilla Minecraft-smarthead gör sitt bästa för att vrida situationen till sin fördel. ”Det är faktiskt iphoneväder idag” och ”Jag har ett förslag, vi softar lite på rummet – kanske med iPhone – sen kan vi [mycket svävande] kanske gå i någon affär eller så” är lite av det som redan kommit ur hennes mun denna morgon.

Vackert, men inte vad man vill vakna till sin enda dag vid en Floridas finaste stränder.

Kollar man på väderprognosen för Orlando den närmsta veckan så har nollan jag såg igår dessutom gått ner till -1 en natt. Det är inget som direkt ökar på min kärlek till Floridavädret just nu, men i Orlando ska ju finnas massor av outlets, så jag får väl försöka se det som en bra anledning att shoppa… Jag tror att det är vädret, i kombination med att vi är här i Clearwater så tillfälligt, som gör att vi fortfarande har hemresekänsla, trots att vi bara är ganska exakt halvvägs på resan. Eller så är det för att vädret känns som Sverige. Sverige med palmer och pelikaner liksom. Hoppas den känslan släpper när vi kommer till galenskapens högborg Orlando i morgon. Trots vädret. Jag har en känsla av att vi där kommer att skratta (eller hicka) över att vi tyckte att det var dyrt med 10 dollar för tre minuter på studsmattan. Hoppas jag har fel. Är det någon som har tips på vad man absolut måste göra i Orlando när man har så små barn som vi? Biljetter till SeaWorld har vi och så antar vi att vi inte får missa Magic Kingdom, men sen? Det verkar så oöverskådligt att vi inte har lyckats skaffa oss koll. (Haha, vem lurar jag? Vi jobbar ju inte så, utan tar ju semestrar på uppstuds, men det lät bra, eller hur?)

Idag sov vi faktiskt ovanligt länge, så vi fick närmast skynda till frukost. Ja, på detta hotell ingår faktiskt frukost, trots att man har kök på rummet. Inte för att vi hade några förväntningar med tanke på priset och med tanke på att vi ju är i USA, men förutom att det mesta höll på att ta slut när vi kom ner vid halv nio, så var det ovanligt lite inplastat, och det fanns faktiskt både lite färsk frukt och brie-ost. Faktum är att t.o.m kaffet var drickbart, så när jag tänker efter var det nog en förbaskat bra frukost. Med amerikanska mått mätt alltså. Med europeiska var den skrattretande.

En annan sak som är skrattretande (och lite irriterande) är att i detta land, där var och varannan människa är beväpnad och kan köpa en pistol var som helst, verkar det inte få finnas skarpa knivar på hotellrummen. Jag är inte säker, men eftersom detta är det andra av två hotell med kök vi bor på, anar jag i alla fall ett mönster. På förra fanns i alla fall grillknivar som till nöds kunde användas att skära med. På detta finns bara vanliga matknivar. Märkligt folk, de där amerikanerna.

Efter lite softande och FaceTime med kusinerna på hemmaplan tog vi oss i kragen, hämtade bilen hos valet-killarna (jag kan inte låta bli att undra hur man mår när man har ett så meningslöst jobb – det måste ju få telefonförsäljning att verka attraktivt) och styrde kosan mot dels ett par gigantiska musikaffärer (och då menar jag verkligen gigantiska), dels ”Clearwater mall”, där vi tänkte oss kunna fördriva lite tid under det värsta ruskvädret. ”Mallen” visade sig vara något helt annat än det vi menar med en ”mall”. Det var ett superstort område med 5500 (!) parkeringsplatser och utspridda gigantiska affärer på bilavstånd från varandra, så förutom att Inna köpte ett par kombinerade mys- och badtofflor med enhörningar på (det måste man givetvis ha) och vi äntligen fick besöka ett Dollar Tree (som bara delvis fick godkänt, för det som ”CookieSwirlC hihihi” [sic] hade besökt hade varit coolare och haft mer godis) var det på den fronten en hyfsat misslyckad utflykt, för det regnade faktiskt så mycket att vi inte var så sugna på att lämna bilen. Inte ens Peter köpte något, även om han verkade ganska glad efter sina musikaffärs- och pawn shops-besök. Han är inte så svår.

(CookieSwirlC hihihi är en Youtuber som recenserar leksaker i hemsk falsett, ifall någon undrar.)

Helt rätt storlek på musikaffärer, om man frågar Peter.
The Sunshine State?!
Vi känner oss i alla fall trygga på vägen.
”De passar nästan. Kolla!”
När vi väl kommit över den hyfsat oangenäma lukten på Dollar Tree (typ 10-kronorsaffär – Minnie Mouse-bilen är inte därifrån) hade vi ganska roligt.
Okej, jag erkänner, det jag tänker skriva nu är lika fördomsfullt som jag anser att idioten  (the stable genius) till president är, men jag blir inte så förvånad över att hitta denna bil just utanför Dollar Tree. (Klistermärket till vänster visar en man som kissar på Hillary Clinton.)

Det enda tjejerna var sugna på sen var att åka tillbaka till hotellet, och eftersom vi inte riktigt kunde presentera några bra alternativ, fick det bli hämtpizza på hemvägen. Förutom delfinutflykter och bad/strand var Clearwater Marine Aquarium det enda vi egentligen funderat på i Clearwater, och med SeaWorld-biljetter i väskan känns det möjligen lite som kaka på kaka med ett akvarium, så då får det väl bli lite PlayDoh och Minecraft på rummet då. Jag skriver detta på väg hem till hotellet, och gissa vad jag just ser framför mig? Japp, solen. Livet är en ironisk djäkel.

Jo, det verkar svårt (och värt 25 dollar dygnet) att köra de tio meterna in på en plats i stället för att stanna här och lämna nycklarna till någon annan….
När man lovat tjejerna att få softa på hotellrummet för att det ändå är så dåligt väder…
Gott om plats för både skaparverkstad och lunch.
På tal om saker man inte visste att man behövde: fluffiga badskor med enhörningar.
Hyfsat nöjd.
Mimis Dollar Tree-fynd. Svart Play Doh-lera och en förpackning med små verktyg. Hon kan sitta i timmar, gärna sjungandes vad hon gör. Vem som helst ser självklart att detta är en julgran med sladd. Hur uppenbart som helst.

Några timmar slogs lätt ihjäl på hotellet med kreativt skapande i form av lera, garn och digitala byggblock. Och så blev det, något otippat, också ett bad i den varma poolen. Faktiskt varmare än vi fick ha i vår huspool. Att bara hänga kvar på rummet kändes dock fel, så därefter tog vi oss samman och tog en runda i omgivningarna. Det blev en härlig påminnelse om att en semester med barn inte behöver innebära så stora ansträngningar. Vi gick länge inne i galna affären mittöver där vi bland annat kollade på erermitkräftor med målade skal – gick att köpa för 5.99$ – småhajar i flaskor (urk), alligatorhuvuden (urk), enhörningsdrönare (lite mindre urk) och uppvisningarna inne i surfzonen. Sen tillbringade vi över en timme på stranden med att bli jagade av vågor, skriva i sanden, hoppa, balansera och fotografera. Hur mysigt som helst. Vi avslutade med att köpa lite fredagsgodis och så var alla hur nöjda som helst, vilket får denna från början så gråtrista dag att framstå i ett riktigt härligt skimmer.

Lurparkeringen. Om man inte bara behöver strandparkering över dagen förstås, för då är den så klart jättebra.
”Så här ser den ut! Arrgghhhhh!”
”Nä, jag är inte alls rädd för den. Den är jättesöt.”
Det är viktigt att visa hur cool man är och att man minsann inte blir rädd när vattenkaskaderna träffar rutan med full kraft.
Suck, det är minst 30 cm kvar till det svarta strecket….
Dagens skojfriske surfare.
Oemotståndligt givetvis.
Det blev ju aldrig några gipsavgjutningar när hon var liten, så får väl rama in dessa i stället.
Så här tycker vi om dagens väder.
Vi kan vara fina också. Den ena mer än den andra.

 

Yeah, vi är högre än husen!
”Så häääär långa är vi.”
Tripp trapp trull.
”Ta en bild när vi hoppar, mamma!”
”Hann du?”
Sötnötter i sjöhäst.
Tjejer på strandpromenad.
Vi hade som synes väldigt roligt när vi försökte få till en ny familjeselfie.
Godnatt, delfinis!

 

Med denna kanonad av bilder tar vi – nästan – farväl av Clearwater. Det är givetvis svårt att på ett ärligt sätt recensera en badort när man nästan bara haft regn, men vårt spontana betyg blir ”trevligt, men vi behöver nog inte återvända”. Det är precis lika trevligt lite längre ner på kusten runt t.ex. Sarasota, tycker vi nog. Strand som strand, badort som badort liksom. Hotellet kan vi rekommendera om man vill ha det som vi med möjlighet till kök och bra wifi. Onödigt dyr och krånglig parkering är på minussidan, men överlag tummen upp.

I morgon ska vi nästan sexfaldiga vårt utrymme igen. Då har vi hyrt en lägenhet på över 160 kvm + två balkonger på en resort i Orlando. Lägenheten ägs av en Sölvesborgsfamilj som också har en väldigt informativ sida om resor till USA i allmänhet och till Orlando i synnerhet. Jag är lika spänd på lägenheten som jag var på huset när vi närmade oss Cape Coral, så i morgon blir en spännande dag.

Lämna ett svar