Florida 2.0. Dag 7 Äntligen semesterfeeling!

Idag vaknade undertecknad vid 05 på soffan i ungkarlslyan efter en orolig natt full av drömmar om resväskor som skulle med till London, flyg som missades, necessärer som kom bort och berg-och-dal-banor genom Karlshamn som man var tvungen att åka för att få tillbaka sina necessärer. Vet inte om de märkliga drömmarna berodde på soffan eller ej. Det var inte den sämsta soffan jag sovit på, men aningen ledbruten var jag allt. Jag insåg dock att det var lika bra att ligga kvar, för minsta hostning eller rörelse väcker lill-minionen, som sedan har en tendens att väcka alla andra. Detta visade sig vara ett helt korrekt grepp, för det var faktiskt sjusovarminionen som först visade tecken på att vakna och lill-minionen var den som sov längst, vilket hon var så stolt över att man skulle kunna tro att hon vunnit OS-guld.

”Mamma, mamma, jag sov faktiskt längst idag, vet du! Jag sov längst. Längre än du och pappa och Inna. Allra längst sov jag!”

Efter frukost inträffade sedan en av de konstigaste händelserna på den här resan. Peter gick ut och badade medan tjejerna tyckte det var för kallt och stannade inne. (!) Inget som någonsin hänt tidigare. Peter badar snarare för att vara snäll, inte för att bada. Vi hade korkat nog missat infon om att man borde lägga på pooltäcket över natten, så vår pool höll bara 73 grader Fahrenheit, vilket motsvarar sisådär 22 grader Celsius. Aningen kyligt i en också ganska kylig morgonsol. Själv parkerade jag mig nere på bryggan i lä bakom den ”lilla” båten, och fick äntligen lite semesterkänsla. I alla fall tills vinden vände… Det är nu nästan exakt en vecka sedan vi lämnade Karlshamn, så vi tycker nog att vi nu förtjänar lugn och ro, sol och en massa härliga, okomplicerade semesteräventyr.

Tittut från poolen!

I ärlighetens namn blev det en skön semesterdag. Vädret var som en okej svensk sommardag. Lite blåsigt och inte jätteskönt när solen gick i moln, men helt okej. Vi tillbringade förmiddagen på bryggan, eftersom poolen/terrassen inte får sol förrän senare, och med ett dekadent glas förmiddagsvin och jordnötter i skal kan man inte förneka semestern. Äntligen.

Den obligatoriska fot-mot-betongbrygga-bilden.
Den obligatoriska kisa-mot-solen-bilden.
Och den obligatoriska vinglas-i-sol-med-bakgrund-av-palmer-bilden.

Det stora monster till Webergrill som står till förfogande här leder ofrånkomligen till tankar på rymdfär… söndagsgrillningar, så efter några timmar i solen bestämde vi oss för att åka och grillproviantera. Som alltid när man har barn och inte är världens mest välplanerade familj så är ju dock tajmingen minimal, så vi insåg att vi måste äta något först, hur galet det än verkade. Dessutom föll vi för de bedjande minerna och bevekande bönerna om att vi skulle äta ”på hamburgerstället” som hade sååååå god mat (Wendy’s), så på väg för att köpa grillmat, åt vi alltså lunch på Wendy’s. Mycket välbetänkt, och mycket riktigt har vi kvar grillmaten i kylen, för när vi väl kom hem hade det börjat kännas lite kyligt och enligt väderapparna är det i morgon den riktiga värmen kommer, så i morgon ska vi åka till mån… grilla.

 

Sådana här läckra blommor har inte ens ni hemma, mamma och pappa! Ska jag ta ett skott? 😉
Nöjd tjej som fick igenom sina lunchönskemål.

Om det är någon som tycker att det är färre bilder än vanligt i dagens inlägg så beror det på våra nudistbarn, som stormtrivs med privat pool och värme. Det är helt enkelt inte lämpligt att lägga ut de bilder jag har tagit idag. Ni får lita på mitt ord att det har varit en bra dag.

Kvällen avslutades med en bra och en (riktigt) dålig sak. Den bra var den trivsamma 20-frågor-leken som framkallade många skratt och fick hela familjen att sitta kvar runt middagsbordet i över en timme. Jag undrar om det någonsin hänt tidigare. Roligast var Mimi som svarade ”ja” på alla frågor – alltid –  men var precis lika glad för det. 🙂 Den riktigt dåliga saken var en gigantisk kackerlacka i köket/vardagsrummet – den första vi någonsin sett i Florida – som, grattis till dig, ditt äckel, nu kommer att påverka typ allt jag gör framöver här. All mat, inkl pasta och mũsli, finns numera i kylskåpet (!), jag tar inte ett steg utan att titta framför och vid sidan av fötterna, jag skakar allt jag rör vid och det kryyyyyyyyper överallt på mig.  Urrrrrk! Jag kan verkligen inte fördra de äckliga krypen.

Och med den bjudkänslan av krypande äckel säger jag over and out för idag. Godnatt!

 

Lämna ett svar