Det bidde inte en tumme, utan utan dubbla par vantar

Från Tivoli till tredagarstripp

Det känns som om jag börjat ett och annat blogginlägg med att skriva att jag inte hade tänkt blogga… så det skriver jag inte, för så förutsägbar vill jag så klart inte vara, men möjligen är det så det är. Möjligen. Men vem vill vara konservativ och statisk, liksom?

Att vi ens är i Malmö idag är Mimis fel. Tycker vi. Hon däremot förstår inte alls. Hon vill ju bara på Marcus & Martinus, som råkar vara på Tivoli i morgon. Och ja, det hade funkat hur bra som helst – så klart – att åka hemifrån i morgon. Vi hade inte ens behövt stiga upp tidigt egentligen. Det hade också fungerat utmärkt att boka biljetter till Slagthuset nästa vecka i stället. Men då kommer den där inte-så-smarta snåla smålänningen fram och börjar tänka att man ju får ju ”mer” för pengarna om man ”gör” Tivoli och får Marcus och Martinus på köpet… och när smålänningen därefter inser att tågtrafiken hem från Köpenhamn inte är ultimat på kvällarna så har hen (för jag vill ju inte erkänna vem det egentligen är…) helt plötsligt råkat boka inte bara en, utan TVÅ, hotellnätter i anslutning till de redan inte jättebilliga Tivolibiljetterna. Yeay, smart drag, smålänningen. Mycket smart drag. Vi har alltså gått från x antal hundralappar för konsert på Slagthuset till x antal tusenlappar för hotell, parkering, tåg Malmö-Köpenhamn, Tivoli, mat på lokal… osv… Jomen, det var väldigt sparsamt… så nu gäller det i alla fall att göra så mycket som möjligt av det. Största utmaningen av dem alla… 🙈

Nåja, vi hade inga planer utöver Tivoli så vi rullade hemifrån i ganska avslappnat mak på torsdagsförmiddagen. Att nämna de relativt irriterade och stressade utbrotten från mamman som i vanlig ordning inser att hon faktiskt egentligen hellre hängt hemma i trädgården än på ett random hotell och som trots att hennes kontrollbehov gör att ingen annan liksom får packa, ändå blir ytterst provocerad när ingen gör det, vore ju bara småaktigt, eller hur?

Inget OS ännu, men väl padel-EM…
Tjoho! Klassiskt fika-stopp på Ekerödsrasten med medhavda mackor och (tro’t eller ej) hembakta (!) kanelbullar. Undrens tid är inte förbi. (Att detta berodde på att tidsplanen inte höll vore också småaktigt, anser jag.)

Eftersom det är en och annan som läser den här bloggen som undrar varför vi reser överhuvudtaget (det undrar faktiskt jag också emellanåt, det ska erkännas) och några som med viss desperation försöker ge oss tips på saker vi skulle kunna vara positiva till, var originaltanken egentligen inte att ta ett klassiskt fika-stopp på Ekerödsrasten, utan picknicklunch i Pildammsparken, som är ett av flera trevliga tips vi fått av Petra, som med viss uppgivenhet försöker få oss in på positiva rese-tankar. Lyckligtvis så kunde vi ännu inte checka in på hotellet när vi kom fram, så då plockade vi fram originalplanen (fast minus den redan uppätna picknicken) och styrde kosan dit. Det ångrade vi inte. Inte ens Peter, som ändå bott i Malmö några år, vilket han väldigt gärna och ofta framhåller (ja, vi vet var din gamla skola ligger…) hade varit där förut, men det var ju verkligen en liten pärla. Inte för att jag hade velat byta skärgården, kusten, skogen och allt det andra hemma som jag alltför sällan aktivt utnyttjar eller njuter av, men har jag nu ändå lämnat det, är det ju väldigt trevligt med en stad med trevliga grönområden. Det är något med parker i fint väder som bara är härligt.

Klart att man har en skulptur av ett strykjärn mitt i parken. Fattas bara annat.
Helt säkert är det inga andra än vi som tagit denna bild…
På marken runt dammen ser det ut som om det varit slagsmål eller masslakt av fåglar. Fjädrar i massor!
Vatten är ett säkert kort för både barn och vuxna och det är löjligt roligt att försöka skapa sin egen översvämmade Göta kanal.
Dessutom är det, när man nu ändå blivit sin mamma, väldigt vackert från andra hållet också.
Ännu har jag tydligen något år kvar innan jag blir mamma så mycket att jag även intresserar mig för fåglar, men de här är tydligen lite speciella, enligt Peter, som ju är lite äldre och således (…? 🤔) intresserad av fåglar. Har glömt vilken art det var, men det kan säkert någon 60-plussare informera mig om. (Bara mejla mig på jagbryrmigegentligenintesamycket@gmail.com. 😉)
En helt vanlig djäkla väg egentligen, men rätt mäktig med den enormt höga allén.
Som sagt, vi bor 100 meter ifrån en ljuvlig bokskog hemma, men ändå är det så himla mysigt att gå i en mitt i stan.
Ifall man går vilse kan man alltid stoppa något lagom litet barn i grytan och käka henne…
Mmmm, bara lite salt och peppar så är middagen klar…
Vi hade bestämt oss för att leta upp de två temalekplatserna, Teater- och Spindellekplatsen, men tyvärr var båda besvikelser som var anpassade för rejält mycket yngre barn.
Nåja, vi hade kul medan vi letade i alla fall.
Gissa vilken av de två temana detta är… 🕷️
Vet inte riktigt om det var detta Petra menade med att hitta de dolda trädtunnlarna, men vi väljer i alla fall att tolka det som om det var det vi gjorde.
Vi hade ju glömt den klassiska familjebilden.
Vi avslutar en härlig parkrunda med lite damm-spaning.

Incheckade på hotellet en stund senare får kanske möjligen mamman ytterligare ett smärre bryt då de yngsta i familjen direkt lägger sig i sängen med mobil i handen och tycker att de måste chilla för ”de har gjort så mycket idag…” Jomen… sitta still i bilen i två timmar är verkligen aktivt och jobbigt… Suck. Stormen blåste dock över när Peter intelligent nog serverade ett glas medhavt vin och den arga mamman insåg att det ju fortfarande var padel på ipaden… (Vet inte vad Radisson har för slags casting-enheter, men det verkar omöjligt att få upp något från en Apple-enhet på Tv-apparaterna. Därav padel på iPad… 😳) Eftersom matchen dessutom visade sig vara en tät tre-settare blev det lite mer hotellhäng än tänkt ändå.

Inte alla hänger på ett hotellrum som Mimi…

Efter många och långa diskussioner utifrån olika viljor och behov från alla familjemedlemmar bestämmer vi oss för att testa ytterligare ett av Petras tips, Boulebaren på Drottningtorget. Det börjar väldigt bra med sol på uteserveringen och många smårätter som såg goda ut på menyn, men sedan gick det aningen utför. Vi var tyvärr lite för snåla (?) för att boka Boule, eller så var inte riktigt alla (läs: Peter) med på den tanken och sedan var det som vi mest av allt ville ha från menyn, slut, så vi (jag) gjorde lite av en panikbeställning av olika smårätter, vilket resulterade i att till slut satt jag och tvångstryckte i mig mat som hade mättat två mindre byar i nedre Långtbortistan, medan de andra bara var rastlösa och ville gå. Just då kändes det verkligen som om vi skulle sluta resa tillsammans, för vi har uppenbarligen väldigt få behov och önskemål som överensstämmer inom familjen.

Hade jag varit en vanlig människa i stället för en bitter blogg-tant, hade detta givetvis varit den enda bild jag hade lagt upp av kvällen, så hade den ju blivit sanningen (även för mig själv med tanke på mitt pinsamt dåliga minne…), men så jobbar ju inte jag. Här ska det vara Norén-svart minsann.
❤️
Snygga är vi i alla fall. 🥰
De också.

När jag väl lyckats äta upp i alla fall det mesta av maten inleddes nya förhandlingar. Inna hade hittat ett brädspelscafé som lät väldigt mysigt, men till slut släntrade vi i stället mot Slottsträdgården/Kungsparken i det ljuvliga vädret. Det eventuella målet var ytterligare en lekplats med tema; denna gången Sagolekplatsen. På vägen hittade vi faktiskt hur mycket mysigt och fint som helst! Inte för att det var så mycket vi alla kunde enas om – så klart, hallå liksom – men det var i alla fall en eller max två familjemedlemmar som tyckte varje grej var cool och procentuellt sett får det ju ändå ses som succé när det gäller oss.

Som sagt, vatten engagerar alltid.
Fint + fin = underbart.
Alltså, vilken kväll det blev! ❤️

När Slottsträdgårdens otroligt mysiga utomhusfik helt plötsligt dök upp kändes det för alla vuxna i sällskapet helt givet att vi skulle stanna för ett litet pitstop. Givetvis höll minionerna inte med, men just denna gång vann vuxna önskemål. Fikan var i ärlighetens namn inget att skriva hem om (hmmm) men omgivningen, jag säger bara: omgivningen! Love it. Givetvis var jag ensam om att strosa runt i odlingarna och uppskatta att det faktiskt fanns ett litet (typ) koloniområde med fantastisk växtlighet där mitt i parken, men det gjorde inte så mycket. De andra satt och kollade på en fikabåt (!), fiskare och övrig aktivitet på vattnet medan jag gick och samlade inspo och spanade avundsjukt på nästan mogna kronärtskockor och meloner.

Jag är redan såld.
Vad f-n! Jag som tyckte att mina kronärtskockor var så fina (för första gången någonsin), men jag har inte ens spår av en endast knopp än.
Jaja, vi låter henne hållas så är hon (förhoppningsvis) glad sen…
Hade inte kvällen varit så ljuvlig hade vi absolut suttit i växthuset och fikat.

Efter stoppet fortsatte vi vår jakt på Sagolekplatsen och nu blev det tredje gången gillt! Vilken härlig lekplats! Knappt en rät linje någonstans, varken på marken, attraktionerna eller bänkarna. Så mysigt.

Så härligt inbjudande att till och med jag, som sällan springer om det inte är en boll involverad blir sugen på lite Tagen (för oss över 40 känt som Datten, vilket f.ö. är ett mycket märkligt ord).
Fågelungar i gigantiskt fågelbad…? 🤔
Det är sällan de saker man tror som blir de mest uppskattade. Båda tjejerna gillade i och för sig hela lekplatsen, men att våga ta sig ner härifrån medelst sving och hopp tog absolut mest tid och engagemang i anspråk, speciellt från Mimis sida då hon coachade Inna, som denna gång var tvåa på bollen.
Denna skärmdump tog jag inte medvetet, men det var så här lekplatsbesöket mest såg ut för mig. Padel och Pokémon. Det gick tyvärr bättre med det senare än det förra.

När myggen till slut blev för djäkliga gav vi upp och lät det bli slapp på hotellrummet och en hyfsat tidig kväll inför morgondagens konsert och karuseller. Överlag ändå en semesterdag med mersmak. Bara det… Och när jag nu ändå avslutar i det positiva; jag har nu hittat Insta-kontot som jag helt omedvetet skojat om i flera år med mitt hånande av rosa fluff. Det är en resebloggare som möjligen inte har helt samma anslag som jag och kontot heter LitemeraRosa. Underbart ju. Följ henne när ni läst mitt gnäll för maximal jämvikt. 😄