Dags igen – mot Gdansk

Nu är det äntligen dags igen! Efter en ovanligt resfattig vår och försommar är vi på väg mot Polen för sommarens första tripp, en ”Prova-på-Polen-tripp”, vilket innebär att vi är i Polen bara tre nätter. Då blir det billigare, för Stena räknar med att tjäna mer pengar på oss. (Det är ett otyg det här att berätta för alla hur bra och trevligt det är i Polen, för alla åker ju helt plötsligt dit, vilket betyder att sommarfärjeöverfarterna blir ruskigt dyra. Tror jag ska börja blogga om nackdelar i stället… 😉 

Sedan någon vecka frontas båtarna inte längre av Nicke Nyfiken utan av tumlaren ”Happy”, vilket det varit ett himla tjat om hemma, så givetvis kastade sig båda tjejerna entusiastiskt i famnen på den stora maskoten som mötte oss med glada vinkningar och ballonger. Not. I stället har jag fått bära Mimi vart vi än skulle så att inte ”elefinen” ska ta henne. Typiskt. 

För att få ner resekostnaden har vi denna gång ”bara” Premium-hytter, i stället för de stora Panorama vi brukar åka i. Det innebär att vi får klara oss utan lyxen av dubbelsäng, soffa, snacks och espresso-maskin, men min förhoppning är att det kanske inte låter lika illa när gungandet börjar eftersom hytten ligger på elfte våningen i stället för sjunde. Det blåste rätt rejält när vi lämnade K-na, så jag förväntar mig en otrevlig överfart och ljudet är ju det värsta, ifall ni inte visste det. När billarm tjuter på bildäck precis när man, trots allt, lyckats somna är toleransnivån inte hög, vill jag lova. 

Nu sitter vi (jag och Peter) utanför lekrummet med den obligatoriska drinken och försöker ignorera det tilltagande gungandet medan barnen obekymrat leker med både polska, norska och svenska barn. Inna har redan varit i baren och på en mix av svenska, engelska och polska beställt en ”slash” (sic!) ”till mig och min lillasyster”. I love Cola”. En slush som sedan, som vanligt, står orörd, för de gillar ju inte något annat än vatten, men strunt samma, stoltheten över att beställa och betala själva är värd varenda krona. Och dessutom är det ju rätt billigt…. 🙂 

Dags att ta stöd mot väggarna och fixa taxfree-shoppingen innan vi blir alldeles gröna i ansiktet. Enligt klart.se ska vinden mojna ner till 6 m/s under kvällen. Jag hoppas mycket på det…. 

Lämna ett svar