Polen dag 4 juni – shopping och hemfärd 

Som sagt, efter regn kommer solsken och idag verkar vi, trots regn och blåst utanför fönstret, vara tillbaka i rosaskimmersemestermode med glada, roliga barn som gör att man redan börjar längta till nästa resa. 


Det är smått surrealistiskt när man ligger i sängen och det helt plötsligt sticker fram en lyftkran i fönstret.

Även idag rosade Mimi marknaden med att sova längre än jag. Iofs genom att väcka mig och begära välling, samt påbörja sin örondragning (på mig) vilket gör det helt omöjligt för mig att somna om, men ändå. När hon sedan vaknade, steg upp och drog ifrån gardinerna och glädjestrålande utbrast: ”det ÄR mojon, mamma. Det ÄR verkligen det. Kolla!” är det lätt att vakna med ett leende. Vid frukosten hade vi turen att frukostmatsalen var full så vi fick sitta i restaurangen bredvid ”räkorna” i akvariet. Att räkorna är humrar som förmodligen är där för att ätas upp, har vi pratat ganska lite om. Det fanns både croissanter, vattenmelon och jordgubbar, så barnen både åt och höll sams när de sedan gick till lekhörnan och lämnade oss att njuta varsin kopp kaffe i lugn och ro. Vilket kändes så konstigt att vi nästan glömde att njuta av det. 😉 

”Det är jättegott! Bara kolla!”

”Kattis är lite rädd för räkorna. Och för trapporna.” (Eh, okej, det förklarar ju allt…)
Självklart äter jag en balanserad, kolhydratfattig kost även på semestern! (Haha…. brödet och den sockerstinna yoghurten med müsli står utanför bild…)

Medan vi sen packade ihop, lekte tjejerna hund i garderoben. En lek som gick ut på att äta hundgodis och akta sig för ”faffen” (en giraffliknande lyftkran utanför fönstret) för annars skulle man bli äppelmos. Eller must.  Sedan övergick leken i att man skulle sitta och mysa i garderoben, ta selfies (!) och kolla på film. Helt klart en lek att förorda även hemma. Så lugnt och skönt. Packningen gick som en dans. 

”Så här gör hundar när de äter godis. Och när de dricker gör de så här med tungan.”
”Ska vi ta en bild, Mimi?”
”HeeeEEeej!” (Mimis variant av ”cheeeeese”.)
Resultatet. ?❤️
Så där ja.

Vid utcheckning gick dessutom en av Innas drömmar i uppfyllelse, för hon fick ta receptionshunden (Muha?) på en promenad i koppel tillsammans med hennes matte. ”Jag älskar dem, mamma. Kan vi åka hit i morgon igen?” ❤️

”Jag klajade det! Jag tog på ryggsäcken alldeles själv!”
”Jag är jedo!”

På tal om planer som går i stöpet, så somnade Mimi i bilen på väg mot badlandet i Reda (strax väster om Gdynia), så det fick bli att planera om igen. Tre timmar på badland med en trött tvååring är man ju sällan sugen på. Dessutom är vägarna helt igenkorkade pga musikfestivalen Open Air i Gdynia, som enligt uppgift lockar osannolika 200 000 besökare. Tyvärr verkar det bli synnerligen mycket open air för dem, för det blåser och regnar ganska rejält. 

Det var den planen det.

Med facit i hand var det kanske lika bra att vi var tvungna att omgruppera, för frågan är om vi ens hunnit både bada och handla, och dessutom blev det en helt okej eftermiddag på Port Rumia, shoppingcentret i Gdynia-förorten Rumia. Vi åt, shoppade, åkte ”kaluseller”, fikade och barnen (som självklart fyllt tre, vissel vissel) var själva på lekland i en timme (fast det var visst lite läskigt på slutet). Allt under vänskapliga och glada former, faktiskt. Skönt med en sådan avslutning på mini-semestern. Om mindre än fyra veckor åker vi igen. 😉 

Jättebra idé att köpa polskt slime, Åsa. Jättebra idé. (Hoppas att bilstolen går att rädda… ?)
Ständigt detta Sphinx… Vi envisas med att hamna här.

Som vanligt fick det bli att gå till Pepco och köpa strumpor för att gå in på leklandet. Tur att de kostar ca en femma paret och faktiskt är bra.
Att avsluta shoppingen med cappuccino, praliner och gigantiska glassar på Sowa hör till. Priset? Knappt 100 svenska kronor.

Trots våra farhågor om motsatsen gick det snabbt och smidigt att ta sig in till Gdynia igen, som vanligt ta varvet om utmärkta Thai Jolo för att hämta mat att äta i kön till färjan och komma på båten. Väderleksrapporten sa 10 m/s med 17 i byarna, så lite nervöst var det, men min teori om de högt belägna Premium-hytterna visade sig lyckligtvis stämma. Inget ljud. Ljuvligt. Gungade gjorde det, men när man slapp alla hemska ljud, kändes det mest rogivande. Tyvärr blev sömnen ändå rätt sporadisk pga lillsnorpan vid mina fötter som ramlade ur sängen, tappade nappen, ville ha täcke, tappade nappen igen och som grädde på moset passade storasyster på att vakna mitt i en mardröm och vara så där härligt okontaktbar. Allt det är ju dock bättre än att ligga vaken och tänka på Titanic och Estonia, så det får ändå räknas som en okej natt. 

När det är så här är det verkligen ”Happy world”! ❤️

Nu är det bara det ”roligaste” kvar. Hem och packa upp och tvätta…. Fast först frukost hos mamma och pappa. Semestern varar alltså i någon timme till. Den som vill, vågar och kan är välkommen att hänga med oss även på nästa resa! Do widzenia!  

Lämna ett svar