Pyjamas, skatebana och vinkväll

Jomen, efter att jag igår skrivit att jag behövde skriva för att engagera och aktivera mig, gjorde jag givetvis precis det. Eller inte. Möjligen satt jag i stället i pyjamas hela förmiddagen och lunchen. Dock inte romantiskt uppkrupen i ett soffhörn med en kopp te och min virkning eller en bok, utan med datorn i knäet. I flera månader har jag tänkt att jag skulle rensa upp bland våra betalkort, se över vilka som bäst passar vår ekonomi och säga upp sådana som bara kostar i onödan. Idag tog jag äntligen tag i det, så – resgalna som vi är – använder vi nu Bank Norwegian till alla våra inköp. Helt gratis kort och 1% av det man handlar får man tillbaka i form av poäng som man kan använda som betalning av flygresor. Passar oss som hand i handske! Men herregud vilken tid det tar att uppdatera alla ställen där man använder kort! Förmodligen därför jag dragit på det så länge. När jag tänker efter var det ju alltså väldigt engagerat och aktivt egentligen! Vad bra jag är!  🙂

Fast det är lite svårt att verkligen känna sig aktiv och engagerad när man inser att även barnen går i pyjamas klockan halv två på eftermiddagen… Trots det unnade jag mig en lång dusch med både ansiktsmask och rakning av benen, vilket låter mycket mer avkopplande när man läser om det  i damtidningar än vad det egentligen är. I alla fall med små barn. Helt plötsligt drogs draperiet undan och Mimi undrade om jag ”schampade mig” och ifall hon kunde få låna min målarborste (rakhyvel). Dessutom fick jag veta att jag var en flicka, för jag hade ”jumpa och snippa. Pojkar har jumpa och snopp.” Bra att veta, känner jag. Jag har länge varit lite osäker.  😉
 

Kavat är bara förnamnet för denna lilla bestämda tjej

Efter sedvanliga 45 minuters pedagogiska diskussioner (läs: omogna lämnanden av rummet under hot om att vi minsann skulle stanna hemma) om tänder, hår och påklädning, tog vi sedan oss ut på cykeltur mot skatebanan. Inna – stolt som en tupp – skulle visa att hon minsann kunde cykla nerför hela långa backen och Mimi – kavat som få – skulle cykla på sin egen cykel hela vägen dit. Så blev det faktiskt också. Det intressanta när man väl kommer till denna så härliga satsning av kommunen, denna för cykling så välanpassade plats, så lämnas cyklarna alltid genast åt sitt öde till förmån för klättring, ivägenspringande, balansering och rutschkaneåkning nerför ramperna. Allt till stoooor förtjusning för dem som faktiskt är där för att åka….

Nu låter det kanske som om jag gjorde allt detta på egen hand, men sanningen syns snarare i denna bild, där Peter är fullt engagerad i barnens lek medan jag sitter på marken och (host host) vaktar cyklarna . Och tar bilder så klart.

Medan vi var på skatebanan hade Anna den goda smaken att höra av sig och fråga ifall vi skulle ta en tjejkväll med vin, ost och kex. Synnerligen god idé, kände jag, så kvällen ägnades åt den ädlaste av konster. Tjejsnack. Underbart, härligt, meningsfullt och meningslöst tjejsnack. Det behövde jag. Tack, Anna!

Innan läggdags hann jag beställa ytterligare en Citygross matkasse med rabatt. Jag älskar verkligen Citygross. Sedan jag började köpa deras matkassar i mars/april någon gång har jag aldrig behövt betala fullpris, eftersom de är så galet generösa med sina rabattkoder. Denna vecka kan man köpa en Sommarkasse för fyra personer med 250:- rabatt (dvs 349:- för fem rätter) med koden scm250. Dessutom får man 500:- att handla för om man handlar fyra gånger under veckorna 24 – 31. Jag har nästan inte råd att inte handla. 😉

 


*Inlägget innehåller annonslänkar*

Lämna ett svar