Dags igen. Kroatien, here we come! Sommar 2018

Nu är det äntligen dags igen! Sista tangenttrycket på jobbet har knappt bedarrat, men vi är redan på väg, och tro’t eller ej, men mot ett för oss nytt resmål. Det är ju annars inte riktigt så vi brukar jobba. Vi inser ju att vi är aningen sena på bollen med Kroatien, men det ska bli spännande att prova något nytt. Jag känner att vi behöver ett nytt ställe att kunna återvända till… 😉

Den obligatoriska ”vi-är-på-väg-bilden”.

I skrivande stund har vi inte ens passerat Mörrum, så ännu sitter ”vad-har-jag-glömt-ångesten” och den där läskiga känslan av att vara den enda i hela världen som inte kan packa sådär chickt snyggt och lagom i. Den förstnämnda brukar släppa när man kommit så pass långt hemifrån att det faktiskt inte går att vända, den andra sitter oftast i under hela resan och förstärks varje gång man ser någon annans minimala bagage. Varför är det egentligen prestige i att packa så lite som möjligt? När ska det bli modernt att ha med mer kläder än ens är möjligt att använda under tiden man är borta, virkprojekt som sträcker sig in mot 2020, fyra olika sorters (oftast oanvända) spel och för säkerhets skull några kaffefilter och mer mediciner än familjen normalt förbrukar under ett år?

Tills bagagemodet svänger tröstar jag mig med att vi faktiskt i alla fall fick ner bilstolarna i väskorna. Inte illa pinkat, tycker jag själv. (I alla fall inte förrän jag inser vad vi glömt på deras bekostnad.) Att hyra bilstolar till hyrbilen var nästan lika dyrt som att hyra själva bilen, annars är bilstolar inget vi vanligen packar ner. Det finns en gräns t.o.m för min packning.

Vi har i alla fall de viktigaste med oss. ❤️
Coolhetsfaktorn i baksätet är så hög att vi fick stänga av ac:n för att inte frysa till is.

Resan har vi i vanlig ordning plockat ihop själva (superläskigt med ett nytt ställe som man inte vet något om!). Vi flyger med Norwegian till Split, och eftersom vi använder vårt gratis Norwegiankort till alla vardagsinköp har vi  tack vare cash points betalat mindre än 5000:- för själva resan. I Split-området ska vi sedan hedra Trogir, Bol och Makarska med vår närvaro. Vi har bokat förhållandevis billiga boenden, så vi får se hur kontrasten mot lyxen vi brukar unna oss i Florida och Polen blir. (Ja, lite nervös är jag.) Att ha bil har vi blivit bortskämda med, så även det har vi hyrt genom Norwegian. (Vilket var ca 40% billigare än Avis, som jag bokade först. Hoppas jag inte kommer att ångra den ombokningen…) Hela resan (bilresa till Kastrup, broavgift, parkering på Kastrup, flygresa, hyrbil och 15 nätter i lägenhet kostar knappt 22000:- för oss fyra. Vet inte vad charter hade kostat, men det känns ganska överkomligt. Innan vi sett det i alla fall. Det blir kanske annat ljud i skällan snart. Jag har ju en tendens att vara lite negativ de första dagarna… (Roade mig f.ö med att göra en snabb sökning på Sista Minuten, och då började de ospecificerade resorna på 27000:-, utan hyrbil, resa, parkering, transfer och allt det där. Specificerade resor började på 48000:-. Okej, jag fattar att det finns både billigare och dyrare resor, men det kändes bra just nu, så låt mig gotta mig lite. 😉

First stop: McDonald’s i Kristianstad. Någon som ser Mimi?

Kvällen och natten ska först tillbringas i Malmö. Inget vi egentligen planerat, men tydligen är det en riktig måste-konsert på KB i kväll, så tjejerna och jag får väl chilla på ett (tror jag) ganska spartanskt hotellrum i kväll, medan Peter kultiverar sig. Med tanke på att flyget går 06.10 i morgon bitti är det i och för sig ganska skönt att redan vara ganska nära Kastrup.

Från baksätet: ”Ahhh, fler topeller! Det är faktiskt galet många topeller!” ?

I den bästa av världar kommer i morgon ett fluffigt rosaskimrande sockersött inlägg om barn som vaknade med ett leende, en perfekt resa, urcool hyrbil, ett otroligt prisvärt boende och ett ljuvligt land. Eller så kommer mitt vanliga cyniska gnäll. Den som läser får se.

Lämna ett svar