Florida 3.0 Julklapparna klara!

Så där ja!  Då var julklapparna fixade. Som möjligen råkats nämna någon gång i förbifarten åker vi ju till Florida om 37 dagar 19 timmar 11 minuter och 36 sekunder (inte för att jag räknar…)  och eftersom det denna vecka är ”Blue Friday” (vilket jag antar är detsamma som Black Friday men med havsanstrykning?) på SeaWorld och dess partnerparker har vi nu bokat den ultimata julklappen till hela familjen. Möjligen lite mer till Inna och Peter än till mig och Mimi, men such is life, it sucks. Vi har köpt ”Resort packages” till Discovery Cove med tillvalet för de som råkar vara över sex år och vääääldigt djurintresserade att simma med delfiner. Alltså, visst måste det vara ungefär som för en 39-åring med fem missfall i bagaget att få barn på sin födelsedag?!  Dvs att vi aldrig mer behöver köpa en födelsedagspresent eller julklapp?!  Inte?  Nä, jag trodde väl kanske inte det innerst inne, men uppskattat lär det nog bli. Om hon inte freakar ut och inte vågar när det väl är dags, vill säga. Det hade ju varit ganska typiskt. (Berätta inget, ni som nu vet.)

Dyrt var det (199$ per person), men å andra sidan är det ”All inclusive” under dagen på Discovery Cove och så ingår dessutom fria entréer och parkering på parkerna SeaWorld, Busch gardens och Aquatica under 14 dagar. Med tanke på att bara SeaWorld i vanliga fall kostar mellan 79$ och 99$ i entré per person och 22$ i parkering känns det ändå som en väldigt bra deal. Massa vatten och massor av djur, vad kan gå fel liksom?  (Med tanke på att vi förra året hade temperaturer på bara 4 – 6 C, är det en hel del, men det tänker vi inte på.) Tipset om att köpa billiga biljetter under ”Blue Friday” fick vi redan förra året av Magnus på BahamaBay, där vi ska bo under vår Orlandovecka. Ett boende som varmt rekommenderas.

Nu är bara utmaningen för den något shoppingglada mamman att klara Black Friday och hela den erbjudandetäta decembermånaden utan att glömma att vi nu sagt att resan och delfinguldkanten ÄR julklappen för i år. Gulp! DÄR snackar vi utmaning. Vi pratar om en kvinna som inte ens kan gå in på Citygross för att köpa mjölk utan att komma ut med vartenda ”Ta tre-betala-för-två-erbjudande” butiken erbjuder, oavsett hur fullt det är i skåpen här hemma. Och de är fulla, det kan alla som varit här (ja, jag vet, mamma!) intyga…  Matsmart, Citygross matkasse och alla ”boxar”,  typ Kökets box med hemligt innehåll,  ska vi inte tala om. Jag handlar varje gång jag får ett erbjudande. Och de kommer ju ofta… Finns det ett namn och en bot för detta missbruk, tro?

När vi idag skulle trycka in ännu en påse i vår proppfulla frys insåg vi att vi dessutom behöver frosta av den. Peter kom då med det utmärkta förslaget att äta upp det som är i den och låta den vara avstängd när vi är iväg. Superbra förslag, men hur ska jag klara det?  Kanske om jag skriver det här, så att det blir offentligt?  Eller genom att låta Peter sköta all handling fram till jul? Det senare är förmodligen det säkraste, men kan också leda till skilsmässa, eftersom undertecknad också har ett ”visst” kontrollbehov. Hm… Jag tror vi kör på det första ändå. Jag utmanar härmed officiellt mig själv att fram till julafton (36 dagar 19 timmar osv…) inte köpa något mer än det som verkligen behövs för daglig överlevnad och att i stället använda upp det som finns i skåp och frys här hemma. (Gulp! Jag skrev det verkligen.) Kan alla som träffar mig fram till julafton ta för vana att dagligen försäkra mig att det kommer att komma fler erbjudanden om billig köttfärs och köp fyra kaffe för 100:-?!  Tack! Det kommer (kanske) att underlätta.

(Om det går åt skogen [vilket det förmodligen gör], är det någon som har gott om plats i frysen och/eller skafferiet där jag kan få gömma mina fynd till februari…? Bra ersättning utlovas. Jag sparar ju så mycket när jag handlar… 😉

Ps. Inlägget innehåller förresten länkar till både sponsrade och av mig fullkomligt osponsrade företag. Ds.

 

Lämna ett svar