Florida 3.0. Dag 8. Nyårsdag – och sista dag – i Cape Coral.

Nyårsfirandet tog viss ny fart efter bloggpubliceringen igår. Viss fart. Typ knappt styrfart egentligen, men vi gick i alla fall inte och la oss, som vi egentligen tänkte vid 21.30-22.00 när det smällde så mycket runtomkring att barnen vaknade. Det ena barnet – det med magknipet – somnade nämligen inte om, utan var pigg, hungrig och sugen på nyårsfirande. Eller egentligen mest sugen på det där att vara vaken så där länge som man får på nyårsafton, om man ska vara riktigt ärlig, men sagt och gjort, vi öppnade vårt rosa bubbel och satte oss och väntade in det storslagna firandet vi förväntade oss. Peter räknade ner från ca 23.25 – förmodligen för att hålla sig själv vaken – och sedan drog det… inte… igång…. Total antiklimax. Knappt en raket såg vi och det hade smällt bra mycket mer vid 21 än det gjorde vid 0.00. Vi kunde höra en del smällande och en DJ, förmodligen nere från Cape Harbour, men det var ungefär allt. Vad hände, sa Inna, som hade laddat för oljudet med sina lurar för säkerhets skull.

Klart man måste ha rosa bubbel på nyårsafton.
Betydligt piggare och gladare vid 22.30 än vid 19.00.
Vi klarade det! Vi är vakna vid midnatt! Men var är partyt?
I brist på fyrverkerier fotade vi grannarnas lampor…
Fortfarande bara grannens lampor…
Tjoho! EN raket i alla fall!
Och en till. Sen var det slut. Inna var i alla fall nöjd med att ha varit vaken till över 01. Tror det var det viktigaste.

Året och dagen idag började med sedvanlig (ljuvlig) frukost på altanen och lika sedvanliga (oljuvliga) diskussioner om mat med miniorerna. Det är tydligen ingenting som är gott, inte ens om man dränker det i Nutella. Varje morgon (f’låt varje måltid) säger vi att vi nu ska vara hårda och inte låta dem få frukt, glass eller något annat mellan målen, men sen är det ju det där med att vi är på semester och livet faktiskt är ganska fantastiskt. Då är det inte lika lätt att vara hårda mamman som hänvisar till maten som står kvar på bordet. Vilket väl f.ö dessutom vore en ren hälsofara i detta klimat. Suck. Nåja, det är ju i alla fall inte de som är överviktiga eller har ett socker som ser ut som Klippiga bergen, så jag kanske skulle fokusera på något annat. (Med det sagt så undrar jag hur diabetiker som äter ”vanligt”, dvs inte kolhydratfritt/lchf som jag vanligtvis försöker göra, överlever, för trots att jag tar ca 300% (!) mer insulin än hemma, går det åt skogen hela tiden här. Visst, jag äter inte müsli till frukost eller dricker öl hemma, men ändå, det här är ju inte rimligt! Bajs, som Mimi skulle sagt.)

Förutom matdiskussionerna handlade frukosten mest om höns. Eller egentligen mest kycklingar. Inna hade sett något om att bygga ”feeders” till kycklingar, så nu vill hon ha kycklingar. Helst nu, och om inte det går så när vi kommer hem, för vi kan ju ha dem på vår ”back yard”. Jomen, det hade nog grannarna gillat. Och jag. Det blev lite spänd stämning när jag till slut deklarerade att vi aldrig kommer att skaffa något djur whatsoever. I alla fall inget levande. Mimis lilla tax, som hon sköter om som om den verkligen vore levande, är okej, men ungefär där går min gräns. Det är inte ofta jag kan ha nytta av någon av alla kroniska sjukdomar jag släpar runt på, men här är allergikortet ganska skönt att ha i bakfickan.

(Fröken har visst en viss böjelse för överdrifter, för ärligt talat är väl ”alla” ett lite starkt ord för två sjukdomar egentligen, men vissa dagar känns de i alla fall som väldigt många.)

Det här var innan declaration of no pets.
Precis lagom husdjur. Lägg märke till halsbandet som Mimi just improviserat fram av garn och klistermärken.

Dagen blev sedan precis som jag hade önskat; lugn, varm och totalt avkopplad med en massa sol och bad. Okej, det är svårt att slå bort tankarna på den nära förestående avresan och vad den kommer att innebära i form av packning – speciellt av de för många kyl- och frysvarorna – men överlag lyckades jag rätt bra. Att jag försöker smyga in lite kommentarer om hur skönt detta är och visst vill vi tillbaka till detta osv till barnen kan väl inte räknas som otillbörlig påverkan, eller kan det det? 😉 Idag har jag f.ö rangordnat villorna jag vill hyra nästa år. Villa Sunny, som vi bor i nu, är hur bra som helst, men jag skulle gärna vilja ha jacuzzi också och då ligger Villa Mistral, Villa Maxim och Villa Seaside bra till. Jag har några bubblare till, men någon ligger lite för nära stora vägen och någon annan är onödigt dyr. Villa Mistral leder. Den är lite dyrare än Maxim och Seaside, men man ska inte negligera betydelsen av trevliga utemöbler, vilket den verkar ha. (Det där med att vi skulle bete oss som ansvarsfulla vuxna med hus och risiga bilar har jag helt förträngt nu. Jag vill åka hit nästa år också. Jag är INTE klar.)

Om dagen finns väl inte väldigt mycket mer att säga. Vi solade, badade och njöt helt enkelt. Man märker att det är dag innan avfärd när man trugar på barnen ännu en glass…. ”Säkert att du inte vill ha en till?” (Hoppas städerskan eller nästa hyresgäst också gillar glass… Vi har förköpt oss en aning.)

Det fanns också tid för att utveckla sin crawl och sitt hoppa-från-kanten, vilket självklart dokumenterades. I slow-motion så att man verkligen ska hinna njuta av svallvågorna. Som det kanske inte är Inna som genererar… 🙂

Vissa ”rest-luncher” är bättre än andra. Av ovanstående blev det en fantastisk guacamole. Vad är det f.ö som gör att det här går att sälja koriander i knippe som verkar hålla i evighet medan plantorna man tvingas köpa hemma stendör inom tre dagar? (Är det bara jag?)

Efter sista och sista och absolut sista doppet tog vi oss till slut samman, använde en halv flaska balsam var i tjejernas helt sabbade pool-hår (jag måste antingen köpa extrem-inpackning eller en frisörsax) och begav oss mot Cape Harbour, där det ju skulle vara livemusik idag. På vägen svängde vi inom världens långsammaste McDonald’s med världens minsta Happy Meal eftersom livemusiksrestaurangens ketchup visst var för stark för våra gourmander. McDriven var så långsam att vi till slut backade ur den och jag kom ut med våra inköp innan bilen framför oss var klar. Och konstigt nog – vi är ju i ”allt-är-större-over-here-land” – var Happy mealen pyttesmå. Stripsförpackningen var nog en tredjedel av den ”vanliga” storleken och även äppelklyftorna var enligt bekräftade uppgifter ovanligt små. I och för sig en spännande erfarenhet för våra bortskämda donnor att faktiskt äta upp något för en gångs skull.

Givetvis var det fullt framför – det duktiga – bandet på restaurangen, men vi fick i alla fall ett bord runt hörnet så vi kunde höra medan vi åt.

Hon har just satt i sig dagens fjärde glass…
Bandet.
”Kolla, vad fin jag är. Jag har matchat mina kläder. Till och med trosorna är rosa. Rosa äpplen. Jag gillar rosa. Fast röd är min favoritfärg. Fast jag gillar alla färger. Alla färger som du har, mamma. Din näsa luktar så gott. (!) Jag gillar att pussas, fast jag gillar inte smaken av pussar, så jag torkar bort dem.” (Jag tror hon har en framtid som DJ eller radiopratare.)

Den snabbpratande minionen ovan är också den med striktast dygnsrytm. Hennes dag tar väldigt slut någon gång mellan 19 och 20, och börjar (tyvärr) någon gång mellan 05.30 och 06.45, vilket gör att vi inte alltid är så flexibla som vi hade önskat. Så även i kväll. Efter fjärde glassen tog hon slut som artist, så vi insåg att det var bäst att dra oss hemåt. Vi har ju trots allt lite packning och fix att ordna med också.

Det är inte utan att man funderar lite över vad det är i poolen egentligen. De här shortsen var blåa när vi kom…. min bikini var svart, nu ganska grå. Kanske tur att barnen badat nakna hela veckan… även om det känns som om Mimis blonda toppar börjar skifta i grönt.

Packningen (av allt utom det galet myckna i kyl och frys) gick ganska snabbt, och återigen kan jag konstatera att jag SUGER på att packa. Vi har under första veckan inte ens använt en sjundedel av kläderna jag packat ner om utifall. Varför ska det vara så svårt och varför ska det vara så jobbigt att acceptera att man helt enkelt har för mycket och att man antingen får leva med det eller slänga hälften?

Peter har redan somnat på soffan – mer än en gång – och själv börjar jag känna av att det visst både blev lite sent och lite mycket vin igår (förra året), så jag tror jag lägger ner nu. I morgon styr vi kosan mot Sarasota, eller mer exakt Lido Beach utanför Sarasota där vi faktiskt aldrig varit. Det kommer att bli ett långt hopp ner i lyx och bekvämlighet, så förmodligen kommer det att bli lite gnäll från förändringsobenägna mig innan jag landat. Ber om ursäkt för detta i förtid. Godnatt!