Florida 3.0. Dag 15. Två parker på en dag! Både Aquatica och SeaWorld.

Även idag sken solen från en molnfri himmel med alldeles lagom temperatur, så efter familjeråd vid frukosten bestämde vi oss för att testa ytterligare en av våra ”Discovery Cove-bonusar”; vattenlandet Aquatica där vi alltså också ska kunna parkera och komma in gratis. Verkligen win-win-biljetter för oss, för de tar ju även bort mycket av pressen att det ”måste” vara roligt och att man måste göra en heldag av allt bara för att det är så snikans dyrt. Jätteskönt.

Annars är det ett sms från Telenor om att jag har ett röstmeddelande som upptar mina tankar denna morgon. Jag har liksom inget Telenor-abonnemang längre förutom på jobbtelefonen och den är hänvisad till telefonist. Telefonen jag använder här i USA har ”Mimis” sim-kort som iofs är från Telenor, men sms:t kom till min Vimla-telefon och när jag försöker kolla har jag fel kod (så klart eftersom jag inte har ngt abonnemang). Märkligt. Har någon ringt mig får ni gärna skicka ett mejl i stället….

Klart att bebis ska med till Aquatica. (Lyckligtvis gick det bra att ”glömma” henne i en väska och låsa in henne i skåpet – stackare! – under besöket sen.
Fem i familjen…
Sitter på axlarna gör man liksom när man är liten…
(Det gratis) besöket har redan betalat sig.

Dagen då? Jo, det blev en riktig toppendag. Vi var på Aquatica strax före 11 och efter noll kö och godkänd check av vår väska var vi inne. Tjejerna framför oss fick gå ”the walk of shame” tillbaka till bilen med sin picknick, anförtrodde lillpåven i entrén nöjt Peter. Han var nog en sådan som anmält sig frivilligt som lägervakt i Tyskland för 70 år sen. Eller så hatade han bara sitt jobb. Det finns liksom ingen anledning, mer än att stället vill sälja sin egen svindyra mat, att man inte ska få ta in picknick. Många små chips- och crackerpåsar går bra, men inte en stor. Dah, liksom. Själv hade jag läst på, så vi hade godkända påsar (under 3,5 ounce), frukt och vatten. Jag blir snål av princip bara för att jag retar mig på sådana omotiverade regler. Moget, jag vet.

Det enda vi spenderade under hela vårt besök var faktiskt hyran till det underdimensionerade värdeskåpet. 20 dollar…. Som hittat!

Jag är nog rätt löjlig, men jag tycker alltid att det är svårt hur man liksom gör på dylika inrättningar. Var byter man om, var ska grejerna vara, hur gör man med värdesaker, mobil och pengar osv? Speciellt det där med mobilen är ju riktigt svårt. Efter allra första åket kom vi ifrån varandra och jag fick känning med en ständigt pratande Mimi i släptåg. Vi lyckades gå fel, jag var klädd i bikini och hade alltså inga pengar, jag kunde inte ringa Peter, jag kunde inte kolla mitt blodsocker och jag hittade inte våra saker. Nu har jag turen (eller skickligheten? Själv tror jag det beror på stenkoll, men det får jag kanske äta upp någon gång) att jag alltid behåller kollen och reder upp mina känningar själv, så det var liksom ingen fara, men jag insåg verkligen hur van jag är vid att ständigt ha mobilen inom räckhåll, och hur psykologisk själva kollen av sockret är. Det gör ju liksom ingen skillnad för känningen om jag har 2,5 eller 3,0, men det känns viktigt när man inte vet.

Nåja, vi hittade till väskan med de lagom stora påsarna med chips och ”fish-crackers” och efter det var det bara bra hela tiden. Vi är alla fyra lite för fega för att utnyttja ställets huvudattraktioner, men barnen älskade vågpoolen, de små barnrutschkanorna och ”strömmen” där man åkte runt flytande i flytväst, så vi hade att göra. Dessutom kollade vi på delfinträning och sprang på toa hela tiden. Inte barnen, utan jag…. Måste vara något psykologiskt det också, för annars går jag lätt en arbetsdag utan ett toabesök, men så fort det är vatten inblandat blir jag som en fastare på urindrivande. Ytterst irriterande.

Jag var ju ändå tvungen att ta några bilder på stället. Dessa är tagna när vi är på väg ut. Under hela besöket innan hade vi klarblå himmel.

Vi var på Aquatica till 15-tiden. Utan att äta. Ha! I stället tog vi första bästa Wendy’s utanför grindarna, och när vi satt där insåg vi att SeaWorld låg på andra sidan vägen och att vi faktiskt hade lite energi över och två timmar till stängning, så vi tog det också. Dessa ljuvliga biljetter som gör att man faktiskt kan göra så! Underbart.

Våra bästa Aquatica-tips ifall det är fler som känner sig osäkra på hur det funkar: åk till Florida/Aquatica under lågsäsong, ta med vattenflaskor, ta med tunna handdukar (kostar $5 att hyra), packa gott om snacks i lagom små påsar, använd skåpen/toaletterna/duscharna längst in i parken (vid småbarnspoolen) för minst trängsel, ta inte med [bad]skor – man går barfota i badkläder, ta inte med för mycket prylar – skåpen är pyttesmå, boka inte dyr egen ”cabana” – det finns massor (!) av solstolar och parasoll på området och slutligen, så viktigt att det är värt att upprepas: åk under lågsäsong och kolla om det går att köpa kombinerade biljetter.

Aningen mör efter en hel dags badande, men efter ett Wendy’s kid’s meal var hon på banan igen. (Ett par minuter efter denna bild ramlade Mimi av sin stol och slog bakhuvudet i asfalten så det sjöng om det – tur att hon har träskalle.)

Man hinner faktiskt ganska mycket på två timmar när det är lågsäsong. Jag älskar lågsäsong. Förutom showerna och barn-karusellområdet (som vi gjorde förra året) hann vi nog allt vi ville göra. Tack vare en fantastisk anställd som verkligen var rätt man på rätt plats hann vi t.o.m med hajarna, som var det sista vi letade efter när stängning närmade sig. Trots att klockan var tio minuter i stängning visade han oss inte bara åt rätt håll, utan följde dessutom efter oss och såg till att vi inte missade ”de coola hajarna”. Vi såg bara de pyttesmå där vi stod. Det bästa av allt – om vi känner för att göra showerna och karusellerna kan vi bara svänga inom en annan dag. Har jag möjligen nämnt att jag är sjukt nöjd med våra Discovery Cove-biljetter? Och det innan vi ens varit där. Total kostnad för SeaWorld-besöket? 10 dollar. Och det var för varsin kula glass till barnen. 100:- för två kulor glass! Personligen tycker jag att min omogna princip-snålhet är fullt motiverad.

När man kommer två timmar innan stängning får man den bästa parkeringen på stället. Gratis.
Delfiner är så fascinerande.
Visst ser jag bekväm och obesvärad ut?
”Jag rörde den! Den var slemmig!”

Som jag skrev igår – det där med uppsnabbade videor ska bli min nya melodi för att orka kolla videorna i efterhand.
”Fisken vinkade åt mig, mamma, jag lovar. Jag lovar och svär.”
Man stöter på djur överallt på SeaWorld, inte bara havsbaserade.
Det framgår nog inte riktigt på filmen, men dessa delfiner var vääääldigt vänskapliga mot varandra. 😀
Så här glad blev Mimi när kön till Antarctica äntligen försvann. Hon älskar verkligen pingviner.
Lilla pingvinen Puck föds.
På plats i attraktionen.
Karusellturen mynnar ut i själva pingvinlandskapet. Nöjd Mimi vinkar till alla pingvinerna.

Upprätt filmat = korkat, men Mimi är så nöjd, så nöjd.
Denna ekorre var så nöjd med sitt fynd av mat att Mimi var en cm från att röra den, och det var våra rop om att låta bli som stoppade henne, inte att ekorren sprang iväg.
Coola hajar…

Nu ligger vi lagom utslagna, solkyssta (fint ord för lite brända) och väldigt nöjda i varsin soffa på hotellet och tänker inte röra en fena mer idag. Florida 3.0 känns verkligen som tredje gången gillt so far.

Nämnde jag möjligen att omsorgerna om bebis börjar gå till viss överdrift? Nu har hon egen säng och egen stol vid bordet…