Florida 3.0. Dag 28. Sista dagen i Cape Coral. Och på resan… :(

Sista dagen. Nu går det inte att förtränga längre, den är officiellt här. I och för sig flyger vi inte förrän i morgon kväll, men eftersom vi lämnar huset och västkusten efter frukost i morgon är det i alla fall den sista obrutna dagen. Tyvärr började den med blodbad – om det beror på för lång semester eller för kort menscykel låter jag vara osagt, men det var ju inte riktigt enligt min plan i alla fall. Ska man se det från den ljusa sidan hade det ju ändå varit värre med oplanerat blodbad på flygplanet i morgon…

Vädret uppfyller i alla fall sin del, för det är ljuvligt soligt, även om temperaturen är ganska blygsam. Ser dock att det snöar hemma och allt är faktiskt bättre än det, så jag är mer än nöjd. Jag har utnämnt dagen till sol- och pooldag och ingen familjemedlem har anmält avvikande mening, så jag tror vi har konsensus. Fortfarande nu vid 12-snåret är vi mer eller mindre i ofixat tillstånd och ägnar oss åt diverse slöa aktiviteter. Peter spelar gitarr, jag virkar, Inna multitaskar med sina favorit-Youtubers och kreativt skapande medan Mimi bygger kartonghus till sina bebisar och skapar en säng till sig själv av Peters gitarrfodral. Och så har vi lite för mycket vin, mat och snacks över, så vi kör lite hemma-All Inclusive. Toppendag so far alltså. 🙂

Brrrrr….. Jag behöver inte fundera på vilken av ovanstående vyer jag gillar bäst och har verkligen försökt tanka så mycket knallgrön palm mot knallblå himmel jag har kunnat idag.
Tja… vad gör man inte när föräldrarna helt otippat tillåter t.o.m telefon vid poolen som en sista-dags-treat.
Om barnen får ha telefon får pappan ha gitarr, förstärkare och högtalare…
Själv kör jag lite mer low-tech…
Hon ska sova där i natt.

Äntligen fick jag till den där grillningen förresten, och förutom att sista avokadon svek mig var det precis så gott som jag hade tänkt mig. Hela dagen har dessutom varit precis så lugn och ineffektiv som en sol- och pooldag ska vara. Det enda vi rört oss har varit mellan pool, dusch och kök, utan att bry oss om kläder och sådant ovidkommande. Härligt nog helt utan dåligt samvete dessutom. Det blir nog att göra senare i kväll ändå när hela härligheten ska packas ner och man dessutom behöver planera för dagen i morgon, eftersom vi ju har en kvällsflight. Enligt originalplanen hade vi bokat en extra natt i Miami för att slippa tänka på sådant, men nu befinner vi oss ju på andra sidan halvön (ca tre timmar med bil), så det hade inte funkat lika bra. Tankarna just nu handlar i stället om vi ska göra Miami i morgon, trots allt vad det innebär i ökande kostnader, distans och bekvämligheter eller om vi – som vi brukar – ska köra på säkerhet och bekvämlighet och åka direkt till Ft Lauderdale, varifrån vi flyger. Jag tycker Ft Lauderdale Beach är ett jättetrist ställe – det påminner mig om vilken turisttät strandremsa som helst i Grekland eller Spanien där det bara finns strand, hotell och halvtaskiga restauranger med inkastare. Det är en jättetaskig jämförelse, det vet jag, men det jag sett av ostkustens strandremsa (förutom Miami) är ungefär det, fast lite större och coolare för att det är Amerika, så klart. 😉 Men samtidigt är det (Ft L) ju djäkligt bekvämt eftersom vi känner till det, vet hur stranden ser ut, var man kan parkera och hur lång (kort) tid det tar att köra till flygplatsen. Hm… Svårt. Helst hade jag velat hyra ett hotellrum för 6-7 timmar för att kunna duscha och sådär också, som originalplanen var, men just hotellen som hyr ut per timme känner jag inte så väl till… och vi har redan kastat flera tusen i sjön efter att ha avbokat i Miami, så den lyxen är nog tyvärr körd.

Efter att nu i kväll konsulterat väderprognosen, blev det både svårare och lättare, för nu verkar det helt enkelt inte vara strandväder på någon kust längre, så då får vi ju tänka om helt och hållet. Utan salt och sand känns ju behovet av dusch och sådant inte riktigt lika trängande, men samtidigt blir det ca ett och ett halvt dygns resa från dörr till dörr (minus tidsskillnaden) och det kommer att vara sisådär 22-24 graders skillnad mellan tisdag och onsdag, så en base camp för lite vila och ombyte vore ändå djäkligt skönt. Vi får väl se hur det blir. Känner jag oss rätt blir det ändå inte som vi tänkt. Nu kan jag nog inte skjuta upp packningen längre i alla fall, så so long and goodbye för idag.

Det gäller att tanka ur det allra allra sista ur dagen.