Kroatien 2019:1 Dag 15 Strandhäng och VM-semifinal

Nu var det exakt två veckor sedan vi kom till Kroatien. Med tanke på att vi hade en tidig flight hit och en sen hem på fredag, får vi verkligen mycket semestertid för pengarna. Jag ska roa mig med att räkna ihop kostnaderna för hela härligheten sen, om någon är nyfiken. Det ska f.ö bli spännande att se om och i så fall vad vi ska betala för vår AC här, för i morse hade kortet – som vi varken i tal eller skrift fått någon förklaring till – räknat ner till noll, och då stannade maskinen (AC:n). Är det så att de vill ha betalt (trots att det alltså inte finns någon som helst info om det) så blir det ju svårt, för det är ju fel, samtidigt som de utan knot gav oss både tidig incheck och sen utcheck. Hmmm…. Ett semesterdrama av stor dignitet.

Jag tror att vi har fått med oss ms Jekyll and Hyde….

Nu har detta elände börjat igen. ”Ingen täckning” alltså, inte barnen. Bilden är f.ö snart tre år gammal. Jag byter inte så ofta.
Frisyrönskemålen var idag mycket specifika. Om hon blev nöjd? Gissa!

Vi är redo för semin i kväll!

Min man känner mig ganska väl så vid frukost suckade han lite uppgivet och insåg att det nu är dags för de klassiska sista dagarna när hans fru får en känsla av att vara tvungen att suga ur det sista ur semestern, så det kommer nog att bli lite längre dagar på stranden och lite mindre lugna siestor på rummet. Om jag bränner mig någon gång på en semester är det vanligen de sista dagarna. Mycket riktigt så fick det idag – på hans initiativ dessutom ❤️ – bli pizzalunch på stranden, vilket gladde Anna så mycket att hon snudd på friade. Hon var verkligen inte sugen på att laga mat idag.

Början av dagen var snudd på avslagen, men sen blev det mer fart på alla.
Fart var det verkligen på den här gynnaren (den till höger), som fick oss alla att ganska töntigt ihhhhh-skrika och hoppa undan när hen utan förvarning satte full fart mot oss.
Infångad! ”Ha! Nu kommer du ingenstans!” sa Inna. ”Eh, jo, det gjorde du visst…”, sa hon sen.
Alla tre barnen är djurvänner så givetvis fick krabban ganska snart återvända till vattnet. (”Nu har jag tagit sista doppet för idag”, sa Mimi.)

Så här glad blev Mimi av att hon och bästisen ska leka i helgen. (Sen gjorde jag misstaget att berätta att han skulle på Pippi i morgon. Då bröt hon fullkomligt ihop och grät i en halvtimme för att hon inte var i Sverige och fick träffa Pippi med Ebbe.)
Vi hittade en grottkvinna i en klippskreva. Hon verkade vänligt sinnad, men ganska hungrig.
Jag kommer nog aldrig att se mig mätt på vyerna här.

Dagens hjälte alla kategorier! Peter som hämtade pizza (trots att lokala pizzahaket var stängt till 16) till alla.
Grottvarelserna har blivit två och gillar uppenbarligen pizza.
Mimi har hittat sin egen plats i solen. En ”stol” i vattenbrynet.

Ett nytt husdjur. Eller är det samma som igår, tro?
Ett djur? Då kommer djurgalna Inna som ett skott.
”Den gillar mig!”
”Och jag den.” (Urrk!)

Mimi fortsätter att roa oss med sina citat. Dagens höjdare innehöll båda idolerna, både Hasse (som spelats flitigt när nätet kom tillbaka) och Jesus: ”Jag tycker synd om Hasse, för hans hund har ju dött. Men jag tycker mer synd om Jesus, för han är ju död. Hasse lever ju. Men det är synd om hunden också.”

”Jag är som den där fallskärmskvinnan, vad var det nu hon hette…. Mary Poppins!” (Inna kan också leverera citat…)

Framåt 15.30 började vi allihop känna oss lagom vidbrända. Jag verkligen älskar (noot) den delen av en strandutflykt, att plocka ihop alla utströdda grejer, sopor, blöta kläder och sedan ta sig från stranden i samma tryckande värme som gjorde att man gick dit. Att ta sig typ rakt uppåt i en halv km (okej, jag överdriver, men bara lite) gör det inte mycket bättre. När man kommer upp behöver man ju ett bad… Helt kontraproduktivt. Efter en dusch är dock livet mycket bättre. Efter en gin&tonic helt förträffligt. Jag dricker aldrig sprit annars och hade nog inte trott att jag skulle fastna för just den drinken om jag skulle få för mig att dricka drink. Medelåldern?

McGyver har varit framme med gaffatejpen igen, så idag behöver ingen hålla på hålet.
Mimi har ritat hela fina familjen. Kan ni identifiera oss? Hint: Frisyr är viktigt och ålder visas genom längd. ? (Förutom att Inna har råkat bli lite längre än Holger så stämmer det rätt väl.)

Ganska nöjd, speciellt efter att ha ritat ytterligare en teckning och levererat den ner till Anna och Holger, men nu är papprena slut så nu kan hon ”aldrig mer rita”. Dramaqueen.

Inna går all-in.

Vi förbereder oss för matchen på lite olika sätt. (Anledningen till pilen är att Peter parafraserar Crocodile Dundees ”THIS is a knife [beer]”…)

Inna ser till att även Mimi går all-in.
Att kolla VM-semi i köket är väl inte optimalt, men vad gör man när enda tv:n finns där?
All-in räckte inte riktigt ända fram, kan man säga.

Tja…. kvällen slutade inte riktigt som vi hade hoppats. 0-1 känns inte helt rättvist faktiskt, men gör man inte mål så gör man inte. Jag som dissat Asllani lite i tidigare matcher lyfter i alla fall på hatten och säger herregud, vad bra kämpat! Må skadan inte vara så läskig som den såg ut.

Det är lite tomt nu, men i morgon laddar vi för bronsmatch! God natt!