Kroatien 2019:2 Dag 5 Pool, pool, pool

Snacka om att jag vaknade snabbt idag. Jag bytte ”blipp” igår och i förpackningen finns alltid två desinficerande våtservetter att tvätta stickstället med. Den som blir över brukar Mimi leka doktor med, och idag satte hon denna under näsan på mig som ett bus. Mycket effektivt bus och ett högst obehagligt sätt att vakna. I alla fall tills jag insåg vad det var som luktade så starkt. Busunge! Om hon var nöjd…? Det kan man säga.

Efter långfrukost på balkongen (jag ääälskar dessa), diskuterade vi ifall det var idag vi skulle bege oss mot vattenfallen i Krka nationalpark, men även idag vann sol och bad. Vi har ju faktiskt inte haft överdrivet mycket av den varan ännu. Får se om vi kan fylla kvoten idag så det känns mer lockande i morgon. Det är beroende på hur man ser det ”bara” en timme i bil enkel resa till Krka eller faktiskt två onödiga timmar i bil som man hellre kunde slappnat av och njutit. Svårt. Många recensioner och kompisar säger att det är det vackraste de sett, men det finns också en hel del som pratar om dyrt, för mycket folk och otrevlig personal. Ni som har varit där, om ni tänker in två lata barn (och vuxna!) är det värt det för oss?

Idag började vi i alla fall med pool. Jag vet att jag skrivit det innan, men det är verkligen så löjligt fint och välskött här. Skulle det bli lite kyligt så har de t.o.m värmeslingor i golvet runt poolen! När det inte är högsäsong betalar vi runt 1200:-/natten för detta. Stor lägenhet med två sovrum, tre toaletter (!), två badrum, stor balkong, två bäddsoffor i vardagsrummet, alla köksgrejer man kan behöva och sedan detta ljuvliga poolområde. Hälsa från mig när ni bokar. 😉 Länk till A Villa.

Vanlig syn. Inna är definitivt mer under än över vattenytan.
Kan man ha det mycket bättre?
Vi varvar badandet med bloggande, Youtube, chips, vattenfärgsmålning och engagemangsbokande. Ljuvligt.
”Får jag lov, min sköna?”
Det fick han. ?
Action.

Mimi in action

Vi hade det så skönt att vi faktiskt blev kvar vid poolen hela dagen. Jag får dessutom revidera det jag skrev om matlagning igår (att jag lagar alla mål utom frukost) för på semester är det faktiskt ofta Peter som står för mat, antingen genom hämtning eller tillagning. Idag blev det hans specialitet Spaghetti aglio e olio, så vi doftar inte så fantastiskt, men gott var det. Även maten intogs vid poolen, så vi lämnade verkligen bara för att gå på toaletten eller fylla på drinkar/drycker.

Multitasking. De målar, rollspelar och kollar (olika) program på Youtube samtidigt.
Inte multitasking.
Mimi: ”Mamma, kom och bada med mig. Det är bäst att du tar av glasögonen, ifall du vill dyka. Fast om du inte vill dyka så ser du inte så annorlunda ut, så det räcker kanske om du inte har glasögonen. Vi kan lägga dem här så ser det ut som om du ligger här.” (Tydligen gör jag henne nervös när håret inte spretar och jag är utan glasögon. ? Det är hon och faceid…. )
Det är jag, jag lovar, även utan glasögon på huvudet eller käckt ”jag-fattar-inte-mitt-eget-bästa-utan-tror-att-det-räcker-med-läsglas” på nästippen….
Kommentarer fortfarande överflödiga.
Kommentarer ännu mer överflödiga.

Roligast innan middag var förmodligen när Peter försökte vara lite rolig och löjlade sig genom att komma som en kypare med kläder till Inna och undrade om det dög med ”josa och josa” och hon knappt bevärdigade honom med en blick innan hon föreslog att hon ”nog skulle välja kläder själv”. En riktigt snygg, men tuff, dissning. Tonåren kommer att bli …. spännande.

I kväll tog vi oss åter till det som påstås vara bästa restaurangen, Leonardo, och till skillnad från första kvällen så kunde vi i kväll äta innan vi fick lämna stället… Jag kan väl möjligen inte påstå att jag är superimponerad. Servicen var så snabb att den kändes stressad (knappast fingertoppskänsla att komma med huvudrätt när man bara är halvvägs i förrätten till exempel) och damen som serverade oss bjöd inte på många leenden, fast hon vid något tillfälle rufsade Mimi i håret, så hon avskydde oss nog inte. Det fanns både hundar och rökande människor i lokalen/uteserveringen och maten var okej, men inte mer. Det var en trevlig kväll, men inget att skriva hem om, även om det väl strängt taget ändå är det jag gör nu. Tjejerna var i alla fall nöjda, både med de sallader (!) de beställde, med sina efterrätter och framför allt med godiset de fick välja innan de gick…. så de vill gärna äta där i morgon också… 😉

“Fisken var så häär stor!”

”Nu ser jag ut som dig. Eller pappa. Mammapappa.”

”Och jag ser ut som du, mamma.” (Eh?)

”Vi tar en selfie! Vi är så fina.”

Inna är väldigt nöjd med sin sallad och sin ”healthy diet” och jag gillar nya porträtt-läget i telefonen.

Eftersom hon bestämt sig för att äta healthy valde hon banana split till efterrätt. ?? Det är ju frukt.
När bananen var uppäten (och möjligen lite glass också) fick pappan äta det onyttiga. Om han uppskattade det? Tror det. Av bilden att döma är Inna dock inte helt övertygad om sitt beslut att skänka bort glassen…

”I’m a dangerous tiger! Roaaarr!”

”Kolla! Det är Skye på mitt Kinderegg, precis som på min tröja. Jag älskar ju Skye!”

Helt klart värt promenaden från ena änden av strandpromenaden till den andra, tycker de nu.