Florida 4.0 2019/2020 Dag 14 Sista dagen och sämsta vädret i Cape Coral

Idag är den stora frågan om detta är sista härliga utomhusfrukosten eller inte. Det har utlovats betydligt lägre temperaturer i veckan och på nästföljande två boenden (lägenheter) har vi balkong, men inte altan. På BahamaBay i Orlando (nästnästa stopp) är balkongerna i och för sig jättestora, men i den lägenhet vi brukar hyra har det aldrig känts rätt med utomhusmåltider. Det kanske det gör i den vi ska ha i år, vem vet. Jag gör mitt bästa för att riktigt krama ur det sista härliga för säkerhets skull. Det är verkligen uppbrottsstämning idag och jag får hela tiden påminna mig om att det är i morgon vi ska lämna. Vi fick mejl av Susanne på myflorida.se igår att vi kan checka ut sent om vi vill, och det vill vi ju egentligen (i alla fall jag som alltid har lite svårt för förändring), men samtidigt ska det bara vara 16-20 grader varmt och vi vill absolut inte missa the Drum Circle i Siesta Keys vid 17 i morgon, så egentligen passar det nog rätt bra att sticka direkt efter frukost. Vi får se.

Vi var på ”trumcirkeln” första året vi var här, och det var väldigt konstigt och väldigt coolt. Det är varje söndag och de andra gångerna vi varit över har det inte passat i tid, men i år kan vi ju inte missa det. Det hade varit kul att försöka återskapa bilden vi tog då, och som vi faktiskt – trots rätt taskig mobilkvalité – har uppförstorad hemma. Jag var tvungen att leta upp inlägget från första gången vi var här och gissa om jag är glad över bloggen i sådana här situationer. Vad små de var! (Hrm, vi också vid jämförelse… ?)

Så här mysigt sällskap har jag till morgonkaffet vid poolen.
Mysigt och, i ärlighetens namn, ganska tjatigt sällskap. ”Kan vi bada nu då, mamma? Har du druckit upp kaffet? Nej, jag vill inte bada med Inna, jag vill bada med någon vuxen!

Taskigt nog blåser det rätt mycket idag också, så de förväntansfulla drönarflygarna kanske får vänta ytterligare en dag. Stackars! Med tanke på hur stort allting är här – och ordnat – finns det i och för sig säkert en ”drönarhangar” eller något där man skulle kunna hyra in sig och flyga. Mojnar vinden minsta lilla åker vi nog till Rotary Park – som vi annars glömt bort i år – och försöker. Går det inte att flyga så är det i alla fall en himla mysig park med en jättestor lekplats. (Haha, jag älskar min blogg än mer nu efter att ha letat upp även det gamla inlägget och läst om parken och lekplatsen som inte alls var så stor tydligen. Det är verkligen memory lane idag. ?)

Lyckligtvis verkar vi idag ha planerat rätt, för vi tillbringade hela förmiddagen i poolen i strålande sol, satte oss till lunch i samma strålande sol, och när vi ätit klart ösregnade det. Rollercoaster of weather… (ja, jag gillade uttrycket). Vår planerade park-utflykt får kanske bli en Walmart- eller annan shoppingrunda i stället. Här finns ju en och annan rätt cool affär trots allt. Möjligen delar inte alla uppfattningen att Walmart är coolt, men vi har inte så höga krav, så vi gillar det.

Smidig som en gasell, knappt en krusning på ytan…
Eller…? ? (”Vänta!”, skrek Mimi innan han hoppade, ”jag måste ha mina simglasögon!”)
Perfekt fiskeväder….
Eller inte… Definitivt sämsta vädret sedan vi kom hit. Men ösregn och 26 grader varmt under tak med kaffe på altanen, slår ändå alla svenska motsvarigheter, konstaterade Peter precis.

Det fick mycket riktigt bli ett Walmart-besök efter lunch och barnen fick göra av med några fler julklapps- och presentdollars. Precis som när jag själv var liten var det storasyster som spenderade friskt medan småsyskonet snålt höll i pengarna. (Perfekt när storasyster sedan behövde låna… ?) Inna köpte alltså en slingrande orm och en robot-spindel för runt 20 dollar, medan Mimi köpte en frisbee för en… När de hittat vad de ville ha var de trötta och ville hem. Inna lyckades till och med fejka (okej, kanske inte) en mini-feber, som mirakulöst var borta så fort vi satt i bilen igen.

”Den här skulle nog morfar gilla”, tyckte tjejerna med ett tonfall som antydde det motsatta.
Jag vet många i min familj som inte alls hade uppskattat någon av dessa, men de lär inte hålla så länge, så ni kan lugnt hälsa på när vi kommit hem.

Hemma på kvällen blev det ingen riktig ordning med någonting. Vi plockade och småpackade, små-åt och vimsade runt i ändå ganska organiserad oordning innan vi insåg att vi nog behövde göra något halvvettigt i måltidsväg i alla fall, så vi fick till slut en sista utomhusmiddag bestående av allt möjligt som vi ville göra slut på, som dessutom blev både rolig och trevlig när vi hamnade i diverse diskussioner om musik och videor med barnen. Nu har man ju faktiskt lite utbyte av dem. 😉 Med tanke på hur förhållandevis lite jag har att skriva idag, kanske jag t.o.m hinner handarbeta något. (Haha, om en halvtimme sover jag i soffan som vanligt, så god natt!)