Kroatien 2021. Dag 5. Bråk, Brela och Backstage. (Hittar ingen passande allitteration för gatumusik)

Även dagen idag började med en härlig morgonpromenad. Det verkar verkligen som om det är mellan 7 och 10 som det är allra skönast här, och man skulle då också kunna välja plats på stranden, om man ville. Jag har försökt sälja in detta till övriga familjen, men min mysiga ta-med-frukost-till-en-klippa/strand-idé faller på både det ena och det andra. En kan inte leva utan mjölk och ”cereals”, en annan måste absolut gå på toa efter frukost. Jag kanske ska strunta i dem och gå själv helt enkelt. Just nu, hemkommen efter härlig, men aningen seg promenad (höjderna här suger verkligen i inte-så-vältränade ben) när den dåliga stämningen från igår kväll hänger kvar och ytterligare ett bråk med Mimi verkligen fått mig att tappa sugen för allt, känns det som ett ypperligt förslag. Jag får ofta beröm för att jag inte bara skriver om det som är bra när vi reser, men nu får de gärna räcka med vardagsrealism, tack! Ge mig den rosafärgade semesterdrömmen!

När jobbande kollegan hemma ber en att inte tjata mer om det fina vädret eftersom det är höst hemma, måste man ju skicka något sådant här, eller hur?
Och detta…
Det är lite för varmt för att verkligen strosa runt inne i den mysiga staden, men fint är det!

Lyckligtvis blev humöret hos samtliga bättre så fort vi – flera timmar senare – lyckats få parkering och strandplats på favoritstranden i Brela. Det är iofs lite svårt att se de badande barnen bakom ett stort tält (måste vara tyskar) men sådana petitesser hänger vi inte upp oss på nu. De kan ju simma. (Tältet visade sig senare mycket riktigt tillhöra tyskar. Inte tyskar med små barn, utan en familj med tonårsbarn och en pappa som måste haft brittiska rötter, för blekare har sällan skådats.)

Utsikten från filten.
Hon poserar faktiskt inte utan håller egentligen på att tömma skon på sten. (Haha, fast när jag visade henne bilden och frågade om den var okej sa hon ”jag poserar ju visst”. 😂 Ärlighet varar längst.)

En dag på stranden är ju som sagt sällan något att skriva hem om, men några höjdpunkter fanns onekligen idag. För det första åt alla hyfsat nyttigt. Säkert som en direkt effekt av all osämja kring ämnet tidigare. För det andra drev Mimi igenom ett ”åka-soffa-efter-jetski-åk”. Peter lovade att de skulle göra det om priset inte översteg 250 kuna. Det kostade exakt det för 10 minuters ”min-kiropraktor-kommer-att-bli-rik-runda”, men hon var i alla fall galet nöjd efteråt, så det får väl räknas som väl investerade pengar. Ungefär lika mycket glädje som plastbitarna från häromkvällen för ungefär samma pris som nu pryder vårt golv utan att direkt användas. För det tredje fick Inna (som klokt nog vägrade soffturen) testa en timmes SUP (för en tredjedel av soffpriset) och det var ju riktigt kul. Personligen hade jag lika kul när jag testade själv som när jag och Mimi från land såg Peter försöka kravla sig upp på brädan. Japp, vi är dåliga människor, men Mimis skratt när han ramlade var värt varenda kuna.

Egenkomponerad sallad bestående av tomat, gurka och fantastisk feta-ost.
Krabb-jakt
Peter och Mimi bränner pengar.
Hur nöjd?
Krabb-fångst
Okej, jag var inte heller så stadig på benen att jag klarade stå upp. Men jag ramlade iaf inte i.
Inna däremot.
Supernöjd!

Peter och Inna har ju i flera dagar pratat om och planerat att spela/sjunga på gatan, så efter proviantering och Peter-lagad (!) middag (paradrätten Spaghetti Olio e alio som mest bara funkar på semestern när jag ju tar semester från kolhydratjagande och diabetes) var det dags. Tyvärr har Peter ”bara” gitarr och mini-förstärkare i packningen så placeringen var lite besvärlig eftersom de (Peter!) behövde någonstans att ställa iPaden med texterna. Enda möjligheten var alltså att hitta en strategiskt placerad papperskorg. (!) Inte det lättaste en lördagskväll på en strandpromenad full av högljutt musak-spelande krogar, så ljudet blev kanske inte det bästa, men de hade hemskt roligt och tjänade över 200 kuna på sitt halvtimmeslånga framträdande, så båda tjejerna är nu helt euforiska över alla pengar de kan tjäna. 😂

Inte den bästa scenen, men äkta konstnärer står över sådant.
Jag dricker upp förtjänsten samtidigt som de drar in den… Det är ju tufft att vara manager.
Mycket nöjd tjej som har lite ont i handen efter att ha ”gått med hatten” så länge och så fnissar hon förtjust över att ”pappa sa tack till några som bara slängde något i papperskorgen”.
Ännu nöjdare tjej som genast vill vidare till ett annat spelställe och tjäna mer pengar.
Eftersnack. Peter fick sina fiskar varma för saker han gjort och inte gjort under konserten. Bland annat slutar han visst spela för att säga tack till de som skänker pengar, vilket sångerskan inte alls uppskattar. ”Can’t you just bow or something?” 😂

Sammantaget blev det till slut en riktigt bra dag. Fler sådana, tack!