Albanien 2.0. Dag 2. Femstjärnig resort utifrån tantperspektiv…

Idag började jag dagen med en promenad längs stranden för att uppnå dag 1600 i mitt obrutna rörelsestreak. 💪 Inte så tidig promenad som jag brukar när vi är utomlands för trots rätt risig sömn pga skyhögt rekyl-socker så är sängarna så pass bekväma att t.o.m jag kan sova. Vi måste alltså tillbaka hit, det förstår ju alla. Är du med på det, mamma? (Japp, i höst ska vi släpa med mormorn på Albanien-äventyr. Det blir förmodligen ett äventyr bara det… 😉) Mimi tycker i alla fall att detta definitivt vore något för mormor. Om det beror på att hon själv trivs och vill återkomma eller om hon har mormors bästa i tankarna, låter jag vara osagt.

Promenaden blev alltså inte av förrän vid 09, då det redan hunnit bli 30 grader, men precis nere längs med strandremsan fläktade det skönt och jag fick till och med göra en hjältemodig räddningsinsats då en hatt på en badring drogs med ut i vågorna. Superwoman strikes again. 💪 (Eller supertanten…? 🤔😳)

Det långa benet före.
Rent och välstädat så långt ögat kan nå. (Och hotellen sträcker sig.)

Medan jag var ute på halsbrytande risk-för-blöta-skor-uppdrag tog Peter på sig det likaledes riskfyllda rädda-världen-uppdraget att på äkta turistvis markera dagens solstolar med handdukar och diverse personliga, men inte stöldbegärliga, attiraljer så att det ser på riktigt ut. Trist att det ska behövas men det är ju tyvärr ett faktum att den som inte är med i denna lek, inte kommer att ha en bekväm dag. Alltså njuter vi även idag av en ”Bali-bed” och möjligen njuter vi ännu lite mer idag efter att ha sett priserna för en dylik… Idag är det dessutom ”bara” 32 grader varmt och lite bris, så idag går det att lämna skuggan och faktiskt ligga i solen i perioder.

Dessa låg strategiskt placerade överallt i morse, så nu känns det så klart ännu lite bättre i den snåla själen.

Idag hade vi nöjet att kolla in en av hotellets vuxenaktiviteter på nära håll. Vattengympa i stora poolen. Lett av en ung, rätt snygg kille på poolkanten och packat med (mest medelålders) kvinnor i poolen. Längst fram en av dessa otroligt medvetna med stylat hår som absolut inte får bli vått, full make-up, örhängen som matchar bikinin och (förmodligen) högklackade (för små) blingade högklackade flip-flops utanför poolen. Fördomar? Jag? Stort engagemang hos alla men tusan vet om det egentligen bränner några kalorier? Gör det det? Jag och Mimi testade lite diskret i poolen mittemot, men kände oss ganska tveksamma och gav helt upp när vi fick sällskap av två överviktiga äldre män med håriga ryggar och tribaltatueringar som, likt förvuxna tonåringar som drar i håret i stället för att fråga chans, låtsades håna spektaklet genom att mycket entusiastiskt överdriva varje rörelse från poolen mittemot.

I mitt spanande på folk har jag idag en undran om mode. Som alla som känner mig vet så är detta något jag inte förstår mig på eller bryr mig speciellt mycket om, mer än att jag på äkta gnällig-medelålders-kvinna-vis rynkar på näsan åt det jag uppfattar som fult, t.ex. de där käcka ärmvolangerna som verkat vara inne – även på vuxna, skrattretande nog, ett tag, men här har jag nu sett minst tre kvinnor med baddräkter som har en gigantisk tygblomma (eller ”blaffa” som jag egentligen skulle vilja kalla det) på axeln. Säkert 30-40 cm stor och så skrattretande ful, enligt o-modemedvetna mig. Är detta något inhemskt eller är det uppföljningen av de ”gulliga” ärmvolangerna i det obegripliga modet? (Kom nu ihåg att jag köpt mina strandskor på Rusta och aldrig går i något annat än mina eviga jeans från KappAhl och linnen jag köper i tvåpack på Stadium eller NewBody… 🙈)

Tja, i ärlighetens namn har det faktiskt inte hänt så mycket idag heller. Det gör ju inte det på stora hotell-komplex i 30+-graders värme. Mimi gick från att inte alls kunna dyka alls till hoppdyk från kanten på sisådär två timmar, vilket i och för sig var både coolt och imponerande, men annars har det mest varit osunt stekande av medelålders fläsk och intag av måttligt alkoholhaltiga drycker vid poolen, men jag cliffhängade (kom ihåg var ni hörde det verbet först) ju det där med rummet igår.

Rummet – Level infinity pool with garden, som det så käckt heter på bokningssidan – är 36 kvm stort och är fräscht och fint med kaffemaskin och gigantiskt badrum, men ärligt talat, vem har (inte) tänkt till i designandet? Fördomsfullt nog tänker jag att det inte varit någon kvinna inblandad i utformningen av rummen. I alla fall inte någon gnällig femtioårig kvinna med dålig syn och en kropp i förfall, för vem vill på riktigt ha speglar precis överallt utom där de faktiskt behövs? Och krokar och avställningsytor… vem vill inte ha det, och speciellt i ett överdimensionerat badrum med halt kakelgolv? Traska tre meter med blöta fötter för att nå en handduk, tänker designern. Perfekt för då kan man passa på att verkligen njuta av den ledsna magen och dallrande skinkorna i den gigantiska spegeln på vägen. Yeay. Det är så man riktigt ryser av välbehag.

Och så det där moderna med toaletter med frostat glas och stora, fullt genomsynbara (om det ordet finns) glipor… På riktigt?! Inte ens i den första überförälskade fasen av ett förhållande kan man väl vilja sitta i badet och se och höra sin partner på toa? 🤢

Badrummet är hur stort som helst och har jättestora speglar som garanterar att man verkligen inte missar en enda detalj av kroppens förfall, men någonstans att hänga handduken så att den går att nå när man kommer ut från duschen…. Nope! Och hur är det tänkt med det överdimensionerade badkaret? Var är det meningen att vinglaset, boken och ljuset (för att inte tala om handduken även här) ska vara under badet? Tror man att badkaret ska användas för avancerade parningslekar så att sådant inte behövs? Tänk igen, det är bara vi gnälliga femtio-plus-kvinnor som badar och vi vill ha vinet, boken och torra golv. Sorry.
Alltså, det här badkaret är så löjligt stort. Eftersom jag blivit min mamma och numera bara intresserar mig för trädgård (snart blir det fåglar också… 😉) tänker jag bara på hur många plantor jag kunnat vattna med vattnet från ett enda bad. 🙈
Jomen, självklart står man här sida vid sida och sneglar förföriskt på varandra medan man borstar tänderna efter att man just hört och sett sin partner ha lite risig mage efter middagen….
Den enda spegel vi gnälliga 50 (ja, ni vet nu, så jag behöver inte skriva det hela tiden) behöver, den måste man dock ha en väldigt rörlig och välfungerande kropp (hmmm) för att nå, för den är väl dold långt inne bakom allt annat överdimensionerat, så det gäller att kunna luta sig rejält framåt sidledes och ha bra syn för att se något. Så nu vet ni varför undertecknad kör helt osminkat under semestern.
Vid en första koll trodde jag att även ”konstverken” ovanför sängen var speglar, men nu när jag sett att de inte är det, är jag egentligen ännu mer undrande.
Tjoho! Spegellöst, men i alla fall kaffemaskin. Synd bara att vi varken fick lilla bordet till höger städat eller påfyllt med kaffekapslar idag. (Med order från både man och barn om att inte bli en ”Karen” om detta, fick jag be snälla, diplomatiska Peter säga till… Vi är ju eventuellt intresserade av att återvända… 🙈)
Självklart finns det tre (!) speglar till i den lilla hallen och just nu två fina tjejer också. Nöjda tjejer som inte (ännu…?) utvecklat sin mammas ”Karen-personlighet”. Det kommer nog.
Kjolen från mormor som legat i träda ett tag (kjolen, inte mormorn) har kommit till heders igen.
Det finns ju faktiskt tosingar som tror att Jesus kunde gå på vatten, så varför skulle inte Mimi kunna?
Fina fina Inna som vi knappt sett idag eftersom hon mest hängt i lekrummet, där hon enligt ledarna varit helt fantastisk med de små barnen. ❤️
Som sagt, osminkat och i linne från Stadium. För övrigt inga gigantiska blomblaffor eller volanger så långt ögat kan nå hos någon av oss elvanollettor.
Egentligen hade vi velat gå till någon av de andra restaurangerna i kväll, men eftersom det var det där med att reservera bord helst flera dagar i förväg… fick det bli vår kära Level lounge även idag. Absolut inget fel på det för nu fick jag ju möjlighet att testa även den andra salladen jag var sugen på. Jättegod, men eftersom jag nu är i mitt praktiska ”se-på-saker-med-en-kvinnas-blick-mode” så funderar jag på hur dessa tallrikar fungerar i en diskmaskin….
Eftersom vi knappt lämnat poolområdet på två dagar tog vi efter maten en liten tour of the premises. Här finns ganska mycket för den som inte är dödstrött efter en dag i sol och pool. Hade vi orkat hade vi kanske också blingat upp oss till tänderna och hängt, kanske inte här i spa:t, men i det coola Plaza square-utrymmet (som jag tyvärr missade att ta bild av) med musik och drinkar. Vi mötte bland annat (typ) hela The Supremes upphottade till tänderna fast inte lika säkra på sina höga klackar som Diana Ross, och ärligt talat vet vi inte riktigt om vi ska känna oss supermesiga eller världsvana som valde att gå och lägga oss i stället för att hänga på.
Fin detalj i lobbyn

Äsch, vi kör på världsvana och säger godnatt och på återseende. I morgon ska det bli tre grader svalare, påstår min telefon. I så fall blir det kanske test av spa:et, men ärligt talat lockar varm och fuktig inomhusmiljö väldigt lite när det är över 30 grader varmt ute, så möjligen får det vänta till nästa besök. Godnatt!