Bästa lekplatsen korad

Idag får jag lov att säga att vi haft en riktigt bra ”semester-på-hemmaplansdag”. Efter att igår ha gjort misstaget att tro att det funkar att gå hemma och skrota en hel dag med två barn, varav det ena är en labil humörsvängningsperiodare i sina bästa snart tre år, insåg vi att det var planering och uppstyrning som gällde. Planen var egentligen från början att antingen ta oss till Storlekplatsen i Olofström eller till Randiz i Kristianstad, men eftersom vi skulle ha med en kompis och inte riktigt visste hur vi skulle få ihop logistiken med två vuxna, två framåtvända och en bakåtvänd bilstol i en Toyota Avensis (gissa vem som tog detta som ett argument för att skaffa ny bil?) började vi tänka närområde i stället, för olyckor händer inte på korta sträckor, eller hur? ? Då var det pinsamt nog Peter som kom med den utmärkta idén att vi skulle åka till Eriksberg. Pinsamt eftersom det ju är jag som är uppvuxen i Åryd och dessutom har en moster som skrivit böcker om Eriksberg och dess invånare.  Man tycker ju då att det borde vara jag som kläcker en så strålande idé, men även solen har uppenbarligen sina fläckar. ?

Beslutet att åka dit ledde dessutom till att vi inte bara fick med oss kompisen som var själva anledningen till omgrupperingen av styrkorna, utan dessutom hennes föräldrar, vilket var en trevlig bonus. Inte minst pga att de tyckte att vi var rena skogsmullarna. Den rollen är vi inte vana vid. ?

En grillplats ska givetvis ligga mitt i lekplatsområdet, så man kan sitta och njuta av maten! (Gäller givetvis bara vuxna…)
Inte nog med central grillplats, denna lekplats har också en ”grillhydda” med altan och havsutsikt.

Det började lagom bra med att vi fick vända vid grinden pga att Eriksberg inte öppnar förrän kl. 12. Ganska klantigt av dem med tanke på hur mycket folk som stod på parkeringen och väntade, och med tanke på att det i Kyparn-appen står att det är lunch från 11.30 (Kyparn är Google för oss matglada, ifall någon undrar) och enligt Eriksbergs egna skyltar står att café och butik öppnar 10. Det gäller tydligen bara för dem som övernattar på området, fick vi sen veta. Nåja, eftersom Åryd ju är själva navet kring vilket universum snurrar, finns det givetvis massor av alternativa sysselsättningar, så vi hade inga problem att roa oss fram till 12. (Tack, Åryds friskola, för lånet av lekplats. ?)

Kvart över tolv var vi på plats på det som vi numera har utnämnt till Bästa lekplatsen 2017. Att köra in på området utan guidning/safarirunda kostar 25:-/vuxen och då har man tillgång till en fantastisk naturlekplats med både grillplats och grillhydda, café/restaurang/glass och fräscha toaletter i närheten och en underbar natur inte minst. Det finns dessutom – vilket ju ofta är en brist på lekplatser – gott om sitt- och fikaplatser på lekplatsen, så vi vuxna kunde (kors i taket!) sitta och prata och ha trevligt samtidigt som vi hade uppsikt över barnen. Mycket trevligt!

Skogsmullar de luxe var vi idag! Barnen nöjde sig inte med spaghetti, som var ett absolut krav, utan skulle också ha ketchup och parmesan. Gourmetmullar?!


När familjen Nilsson lämnat oss för isbad och hästmatning försökte vi ”mata ankor” (änder), som dock tydligen redan var proppmätta, så vi var ”tvungna” att testa det lilla caféet (inte restaurangen) som hade utmärkt Sia-glass och rätt dyrt kaffe i stället.

”Ankorna! Ankorna! Ankoooorna, kom så får ni mat! Ankooooooooooorna!”

”Jag är en katt, mamma. Mjau, mjau.”

Eftersom det är enklare att flytta berg än att resonera med en nästan-treåring avslutade vi sedan utflykten i Näsviken där den envisa (läs: labila) damen fick ge (det lilla som fanns kvar av) brödet hon själv börjat äta till fiskmåsar och kajor där. Med tanke på all aktivitet gav det dessutom en härlig känsla av att Östersjöfestivalen verkligen är på gång. Det var så skilda saker som drakhuvuden och kristallkronor som höll på att sättas upp. Smakfesten ska vi definitivt besöka under festivalen! Och självklart kommer vi att befinna oss på Barnens festival i Snäckan på torsdag och/eller lördag! Jag antar att vi inte blir själva om det…?

Jag vet inte varför, men jag har en obehaglig känsla av att Peter hade en speciell tanke med denna bild….
”Hej, lilla draken. Du är lite läskig.”
Vad gör man inte för att få vara med på bild någon gång?

Alltså, vi bor så djäääkla fint!
Ser ni hjärtat? ❤️❤️❤️

Ikväll fick jag dessutom äntligen tummarna ur och gjorde en fantastiskt god löksoppa av all lök jag har hemma. Alla som har Citygross matkasse fattar vad jag menar… ? Det kanske inte är riktigt rätt säsong egentligen, men herregud vad gott det är! Kan varmt rekommendera detta recept.

Eftersom barnens sömnvanor inte riktigt är vad de borde, var Inna vaken när nyheterna började vid 21, vilket ledde till intressanta diskussioner om vad ”nyheterna” egentligen är. Eftersom det var en viss trumpen kepsprydd galning från ett stort land i väst som frontade nyheterna, fick hon möjligen en något konstig (och verkligen o-pk) förklaring och bild av det hela och konstaterade att hon minsann ”aldrig ville bli sån där assistent” ?.  Efter lite peppning har hon nu ombestämt sig och ska bli en statsminister ”som låter alla resa hit”. Gullunge! ? I morgon ska det bli fint väder, sägs det. Vad ska vi hitta på då, tro?

Ett svar på ”Bästa lekplatsen korad”

Lämna ett svar