Polen juli/aug dag 3. Repris. 

Tja, den som faktiskt läst gårdagens krönika behöver kanske inte göra sig besväret. Inte mycket har förändrats här i förorten. Vädret är fortfarande lika miserabelt och man ser fler och fler gummistövlar och regnkläder som ser tämligen nyinköpta ut bland familjerna på hotellet. Vid ett tillfälle idag såg det nästan ut som om det var uppehåll, men nej, det var bara en chimär. Regnet har hedrat oss med sin närvaro hela dagen även idag och läget känns aningens tröstlöst. Vi bor 100 meter från en av Europas finaste stränder, men har inte ens varit i närheten av den. Så ihållande och enerverande är regnet att man liksom inte ens går ut mer än nödvändigt. 

Varje förälders våta dröm. Barnen leker tillsammans i mer än 10 minuter utan att krig utbryter.

Idag testade vi att gå ännu senare till frukost än igår och förmodligen avslutas de militära stresstesterna vid 10.30, för de folkilskna bebisarna hade faktiskt lämnat byggnaden, även om det fortfarande var ganska mycket folk. Receptionen har den goda smaken att visa barn-serier på tv, så även idag fick vi möjlighet att dricka en extra kopp kaffe efter att barnens otroligt nyttiga kalori-intag i form av nutella, croissant, vattenmelon och honung var avslutat. Detta i sig är ju värt en stor del av resekostnaden, får vi ju erkänna, och vi lämnade inte frukosten – om den ens kan kallas så då – förrän vid 11.30. 🙂 

Peters tå är inte alltför vacker, även om den läker bra, så vi är lite begränsade i val av aktiviteter. Badland, som står högst på miniorernas önskelista, känns inte helt rätt, och det vi brukar ägna oss åt när vi är här; att strosa hyfsat planlöst i städer och parker och se vad som händer, är inte heller helt attraktivt med tanke på väderläget, så till slut bestämde vi oss för att köra galleria-utflykt. Bara någon km bort ligger Galleria Przymorze mitt i ett gigantiskt (och jag menar verkligen gigantiskt) lägenhetsområde. Vi har varit där tidigare, och det är väl inget speciellt, men rymligt och lugnt med ett par kedjor/affärer som vi gärna besöker, t.ex. C&A där jag och barnen ofta köper kläder, Reserved som påminner om HM och inte minst, Jola, som är ett Panduro i miniatyr…  Dit styrde vi kosan, och där blev vi – en aning förvånande – kvar hela dagen. Det är lätt att glömma att de där i och för sig väldigt krävande barnen ofta inte kräver så avancerade grejer för att vara nöjda. Ett par femmor i klassiska ”stoppa i pengen, vrid och få ut en boll med en fånig leksak i”, en djuraffär, en centralt belägen lekyta med lite kuddar och många barn, en glass och en pizza och två minioner är rätt nöjda, samtidigt som två föräldrar har möjlighet att ta sina egna lovar i affärerna. Vi köpte inte speciellt mycket, förutom att undertecknad givetvis lämnade Jola med en hel bärkasse bambugarn som förhoppningsvis ska bli disktrasor (en av mina nya passioner) och klänningar till tjejerna, men hade en oväntat skön dag ändå. Att vi sedan konspiratoriskt bestämde oss för att hoppa över middag (lätt gjort med tanke på hur sen frukosten var) och busa med att ha fredagsmys på en torsdag i stället, krönte verkligen dagen för tjejerna, som verkligen uppskattar just sådant bus. Att de dessutom fick välja både varsin leksak och vad de ville ha för ”fredagsmys-godis” gjorde inte det hela sämre. 

Att man aldrig lär sig att det där med att köpa varsin pizza är en ganska svensk företeelse… ?? Peters är bara mellan-storlek, min är ”liten”….

Kvällen tillbringades alltså tillsammans med ett helt gäng nyinköpta Littlest Pet shops och My little Ponies, samtidigt som det käkades ”chipsy” och M&M i Peters säng. Det blir väldigt kladdigt när man leker att man är en hund samtidigt som man äter M&M:s ifall ni inte visste det. Tur att det var Peters säng som drabbades. Själv har jag visst råkat få två tjejer i min, så vi får väl se i morgon vem av oss som drog det kortaste strået… 

”Men hundar GÖR faktiskt så, mamma.”

De nyinköpta garnen har redan testvirkats, och sannolikheten att det måste bli ytterligare besök på Jola innan vi lämnar förorten är hotande stor. Måttlighet är ju inte min starka sida, som säkert de flesta vet, och man kan inte riskera att bli utan garn. (Alla som besökt mig vet att det inte kommer att inträffa under min livstid, men av någon anledning kräver varje ny idé också nytt garn, trots att det finns hyllvis hemma redan.) Virkade disktrasor är förvånande trevliga att använda och eftersom jag fått en del frågor om jag gör på beställning så kan jag ju tipsa om att hålla utkik på www.byasa.se, där jag i så fall lovar att lägga ut dem. 

Disktrase-sneakpeak ?

I morgon säger prognosen att det skulle kunna finnas möjlighet att kanske kanske få se solen – tyvärr innan vi lär ha stigit upp, så jag håller inte andan – men håll gärna tummarna.  

PS. Glöm inte att det är torsdag och alltså dags för den vanliga rabatten från Citygross matkasse. Med koden Fri150 får man 150:- i rabatt på valfri matkasse. Det gäller tyvärr inte Flexkassen, och Sommarkassen som jag brukar beställa innehöll verkligen inget som intresserade mig, men en Klassisk kasse för 2 personer (alltså fem middagar för 299:-) kommer att passa oss utmärkt när vi kommer hem. 🙂 Glöm inte att beställa! DS. 

Lämna ett svar