Florida 4.0 2019/2020 Dag 6 Pooldag och hemmakväll i Cape Coral

Nu blev jag själv lite förvirrad , för efter att ha läst igenom gårdagens blogg om Innas längtan efter att skriva femmor, kändes det ganska konstigt att skriva ”dag 6” själv nu, men det beror ju på att jag ”fuskade” och kallade första lilla etappen ner till Malmö för ”dag 1”. Allt för att få en så lång semester som möjligt. 😉 Vi är f.ö redan ganska förvirrade och konsulterar dagligen våra telefoner för att försäkra oss om vilken dag det egentligen är. Idag säger telefonen fredag, så då är det nog det. Kanske Taco Bell idag i stället för Wendy’s….

Vi har vaknat till hyfsat ihållande regn och pga sjukdom (inte vår) inställda middagsplaner, så morgonen har vi tillbringat softande i soffan medan vår självutnämnda ”prinsessa” bäddat alla sängar, städat och mycket stolt presenterat bildbevis för oss efter varje värv. En lek som gärna får upprepas. Vad sägs om varje dag? (Och ni som nu ler överlägset åt prinsessgrejen som jag vägrat och ganska burdust dissat så många gånger: Nej, det är inte alls samma sak att hon känner sig fin i klänning och kallar sig för prinsessa som när vuxna människor kategoriserar barn och kallar dem för prinsar och prinsessor. Punkt.)

Med tanke på hur mycket vi handlade häromdagen känns det helt galet att vi behöver handla idag igen, men det är väl bara att ta skeden i vacker hand och acceptera detta lands seder och bruk.

”Jag är en prinsessa. Prinsessor kan sådant. Jag har borstat mitt hår själv också. Ni har verkligen varit slöfockar hela dagen.”

Efter ytterligare en ont-i-magen-framkallande monstershopping hade vädret bestämt sig för att belöna oss med poolväder, så sen blev det solbadande för vissa, volleyboll och bad för andra. Poolen håller fortfarande ”bara” 82F (28 grader) i stället för de 86 som vi iofs inte behövde betala något extra för (tack, Susanne!), men som utlovats. Det är ju inte dåligt (grannarna som betalat betydligt mer i hyra för sitt hus än vi hade bara 23), men jag föredrar verkligen över 30 i en bubbelpool, så det är frågan om jag ska höra av mig igen. Jag skulle helst slippa, för det är inte kul att känna sig som en tjatmoster (eller faster), men det är heller inte så kul att dra sig för att sätta sig i bubblet. Vi får se hur det blir.

Jag vet inte riktigt vem denna vuxna donna är, men jag tror hon tävlar i någon gren som kräver mycket smink och breda leenden.
Bubbelpoolen är ”orca-proof ”.

Till lunch blev det pool-side pizza. Blomkålspizza – och en massa annan low-carb-mat – finns faktiskt i frysdisken på Publix. Har man bara gott om pengar – jättegott om pengar – kan man äta nyttigt även här. Faktum kvarstår dock att onyttigt är väldigt mycket billigare och lättillgängligare. Fast så är det väl iofs överallt.

Absolut helt okej.
”Hm, jag borde tänkt igenom det här innan. Hur ska jag nu ta mig av utan att bli blöt?”
Julklappsdollarna används flitigt. Jag har bestämt för mig att Mimi köpte två sådana här dockor förra året, men de kunde tydligen inte sprattla med benen. Det kan denna. Det måste ju vara värt 200:-…. ?
Inna – och hennes pappa – har ett speciellt förhållande till Sharpie-pennor, så av någon anledning råkade det visst ramla ner två sets av sådana på Target. Mycket märkligt. Inna hade ögonen på ett jätte-set som även innehöll glitterpennor, men hade ju redan valt andra saker, så dollarna räckte inte hela vägen…. Känner jag oss rätt kommer det setet att återfinnas i resväskorna på hemvägen…

Vädret fortsatte att förgylla vår dag hela eftermiddagen med temperaturer på sisådär 26-28 grader. Helt perfekt för volleyboll i poolen, konstaterade jag och Mimi, alldeles för varmt för drönarflygning, klagade de andra två efter en mycket kort sejour utanför huset. Förutom en runda nere på bryggan där vi matade (eller försökte mata) sköldpaddorna, men fräcka fiskar norpade det mesta av brödet mitt framför ögonen på dem, höll vi oss i och vid poolen hela eftermiddagen.

Framåt sen eftermiddag/tidig kväll tog jag och Mimi en promenad fram och tillbaka till fotbollsplanen/lekplatsen och jagade Pokémon/kollade på galna juldekorationer, men utöver det finns inte mycket att skriva hem om. Peter testade – meddelst välstekt bacon – brandvarnaren medan vi var iväg, så nu vet vi att den fungerar som den ska. Skönt. Bra tänkt, Peter.

Ingen vidare bra bild (alls), men utöver en massa plastfigurer har de alltså dansande tomtar/snögubbar projicerade på väggen…. Alltså, på riktigt…

Kvällarna är helt ljuvliga med 21-23 grader varmt, och eftersom vi varit här vid mindre gynnsamma temperaturer tidigare har vi förstånd att uppskatta detta och tar det inte för givet. Dubbelt ljuvligt alltså. Fortsatt ljuvligt är också intresset för bokstäver/teckenspråk. Det blir ju dubbelt bra när barnen vill teckna. De tränar både det och stavning samtidigt. Mimi är nu t.ex. en överdängare på att teckna allas våra namn, ”rumpa” och ”prutt”. Det är inte så illa. (Nu är jag faktiskt lite elak, för hon är duktig på riktigt, och är den som kan mest av de andra tre.) Jag måste f.ö kolla upp om det teckenspråk jag lärde mig i söndagsskolan för (host host) 35-40 år sedan fortfarande är aktuellt. De stackars barnen kanske lär sig stenåldersteckenspråk…

Båda barnen somnade helt ovaggade redan före 20 efter denna soldag, och för oss som höll oss vakna (knappt) ett par timmar till, avslutades kvällen som sig bör med På spåret. Vissa saker rubbar man inte på, semester eller inte. vi är ju medelålders gubevars. God natt!